Είναι αυτή η μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία της μόδας;

Σίγουρα έχετε ακούσει για διάφορες κλοπές στον χώρο της μόδας. Συνήθως στόχος γίνονται τα πανάκριβα κοσμήματα των γνωστών Οίκων, τα οποία είναι άγνωστο που καταλήγουν τελικά, καθώς οι Αρχές, σε πολλές περιπτώσεις έχουν χάσει τα ίχνη τους και τελικά δε μάθαμε ποτέ σε ποια χέρια έφτασαν μετά από την κλοπή.

Οι Hermès τσάντες ήταν πάντα αντικείμενο πόθου για όλες σχεδόν τις γυναίκες που ασχολούνται με τη μόδα και όχι μόνο. Ο λόγος είναι απλός, έχουν μια πλούσια ιστορία, είναι κλασικές και φυσικά είναι πανάκριβες, πράγμα που τις τοποθετεί αυτόματα σε ένα βάθρο. Φαίνεται λοιπόν πως αυτή ακριβώς την επιθυμία των αμετανόητων fashionistas ήταν το κίνητρο αυτής της κλοπής που έγινε, σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη αξία μεταπώλησης των αξεσουάρ που φέρουν την υπογραφή του Οίκου.

Την περασμένη Πέμπτη, στο Le Plessis-Bouchard, μία μικρή πόλη κοντά στο Παρίσι λοιπόν, ούτε μία, ούτε δύο αλλά 500 τσάντες Hermès, είχαν πακεταριστεί προκειμένου να σταλούν προς πώληση σε διάφορα σημεία σε όλη την Ευρώπη. Μια ομάδα έξι κλεφτών, με ένα βαν, οργάνωσαν την κλοπή τους και σε χρόνο dt τις εξαφάνισαν. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την επιχείρηση και η αστυνομία που είδε το συγκεκριμένο βίντεο, είπε πως επρόκειτο για επαγγελματίες που ήξεραν πολύ καλά τι έκλεβαν, ενώ θα πρέπει να το σχεδίαζαν πολύ καιρό. Είπαν επιπλέον ότι το φορτίο είναι πολύ μεγάλο και έτσι το πιο πιθανό είναι να συλληφθούν άμεσα, καθώς δε θα είναι πολύ εύκολο να διοχετεύσουν έτσι απλά στην αγορά τόσες τσάντες. Η αξία τους υπολογίζεται σε περίπου 1000000 ευρώ, ξέρετε άλλωστε πως αυτές οι τσάντες δεν απευθύνονται σε όλους και το κόστος τους είναι σχεδόν απαγορευτικό για τον περισσότερο κόσμο.

Αν πάντως μάθουμε ότι πωλούνται κάπου σε τιμή ευκαιρίας, να είστε σίγουροι πως θα σας ενημερώσουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια εντυπωσιακή Ελληνίδα ηθοποιός είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας;

Ποια παίκτρια του «The Voice 2» πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και γιατί;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram