Η Virginie Viard παρουσίασε την πρώτη Métiers d’art συλλογή και ήταν μία ωδή στην πορεία της Gabrielle Chanel

Πλέον, κάθε φορά που ακούμε το όνομα του Grand Palais στο Παρίσι, το μυαλό μας πηγαίνει αυτομάτως στα fashion show του οίκου Chanel. Έχουμε δει να μεταμορφώνεται σε ακτή της γαλλικής ριβιέρας και σε σταθμό τρένου, σε λιμάνι όπου υπάρχει αγκυροβολημένο κρουαζιερόπλοιο αλλά και σε τοπίο που θυμίζει αρχαία Ελλάδα. Αυτή τη φορά, το Grand Palais θύμισε ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή και elegant σπίτια που έχουμε δει. Το σπίτι της Gabrielle Chanel.

Η Virginie Viard παρουσίασε την πρώτη Métiers d’art συλλογή για τον οίκο Chanel και πραγματικά είναι η πιο κομψή και chic συλλογή που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Σε μία τοποθεσία που θύμιζε κατά πολύ το σπίτι της θρυλικής σχεδιάστριας μόδας, το οποίο χαρακτηριζόταν από την baroque αισθητική, τα πολλά βιβλία, αλλά και για τη σκάλα του, οι καλεσμένοι της Virginie Viard  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία συλλογή που θύμιζε πολύ την ιδρύτρια του οίκου.

Η Virginie Viard δημιούργησε μία Métiers d’art συλλογή, παραμένοντας πιστή στην αισθητική και τις αναφορές της Gabrielle Chanel. Απλότητα, patchwork στοιχεία, tweed υφάσματα, παγιέτες και λάμψη, tie-dye μοτίβα, metallic λεπτομέρειες, glittery φορέματα με έναν ώμο, total white σύνολα, αλλά και λεπτομέρειες από πούπουλα. Αυτά είναι τα κυριότερα στοιχεία της νέας συλλογής της Virginie Viard.

Φυσικά, για ακόμα μία φορά τα αξεσουάρ πρωταγωνίστησαν στη Chanel συλλογή. Οι κλασικές ζώνες – αλυσίδες του οίκου, τα κολιέ από πέρλες, τα στρας, αλλά και οι διαχρονικές τσάντες του οίκου ολοκλήρωσαν τα looks με μοναδικό τρόπο.

 

Οι συλλογές Métiers d’Αrt του οίκου Chanel,  ξεκίνησαν να παρουσιάζονται το 2002 και είναι ένα σύνολο δημιουργιών, οι οποίες έχουν ως στόχο να αποτίουν φόρο τιμής στο savoir-faire των Maisons d’art, τη φινέτσα και τις τεχνικές του γαλλικού οίκου μόδας.

Instafeed