Η Stella McCarthey κυκλοφορεί μία σειρά από denim που δημιουργούνται από μανιτάρια και φύκια

Instagram @stellamccartney

Το 2020 έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά με ολοένα και περισσότερους σχεδιαστές μόδας να συμμετέχουν ολοένα και πιο ενεργά στην προσπάθεια για βιώσιμη και ηθική μόδα. Μία από τις σχεδιάστριες που πρωτοπορεί είναι η Stella McCarthney, η οποία τη νέα χρονιά πρόκειται να λανσάρει κομμάτια, δημιουργημένα από βιοδιασπώμενο stretch denim από φυτικά νήματα.

Το συγκεκριμένο denim ύφασμα έχει δημιουργηθεί από το ιταλικό brand Candiani και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συλλογή που θα παρουσιάσει για το φθινόπωρο του 2020. Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η τεχνολογία Coreva Stretch, στην οποία χρησιμοποιείται οργανικό βαμβάκι γύρω από ένα πυρήνα από λάστιχο και έτσι το ύφασμα δεν περιέχει καθόλου μικροπλαστικά σωματίδια. Με αυτό τον τρόπο, αντικαθιστά τα πετρελαιοειδή ελαστομερή που χρησιμοποιούνται συνήθως στα ελαστικά denim παντελόνια με ένα άλλο ειδικά κατασκευασμένο, βιοδιασπώμενο συστατικό που εξασφαλίζει ελαστικότητα, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Επίσης, αυτή η νέα τεχνολογία εξασφαλίζει την παραγωγή denim παντελονιών χωρίς τοξικούς παράγοντες, χρησιμοποιείται λιγότερο νερό, ενέργεια, αλλά και χημικά στοιχεία. Χρησιμοποιούνται μάλιστα βιοδιασπώμενα συστατικά που βρίσκονται στα μανιτάρια και στα φύκια.

Η Stella McCarthey συλλογή θα αποτελείται από δέκα κομμάτια, κατασκευασμένα από αυτό το συγκεκριμένο denim Cardiani και θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα και στα e-shops τον Μάιο του 2020.

View this post on Instagram

Blue sky tie-dye for the spring season ? Discover the latest organic cotton #StellaSpring20 denim in-store and online now.⁣ ⁣ #StellaMcCartney

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on