Η σχεδιάστρια μόδας Anya Hindmarch δημιούργησε την πρώτη eco friendly tote τσάντα από ανακυκλωμένο πλαστικό

Instagram @anyahindmarch

Το 2020 φαίνεται πως θα είναι μία χρονιά αλλαγής –προς το θετικό- σε πολλούς τομείς. Ανάμεσα σε αυτούς και η βιομηχανία της μόδας. Ευτυχώς για όλους μας, όλο και περισσότεροι σχεδιαστές μόδας και fashion brands αποφασίζουν να αλλάξουν την τακτική τους και τον τρόπο παραγωγής τους και ξεκινούν να χρησιμοποιούν φυσικά υλικά ή ανακυκλώσιμα υλικά. Γενικώς η φιλοσοφία είναι πως πλέον όλο και περισσότεροι σχεδιαστές και οίκοι θα χρησιμοποιούν τεχνικές και υλικά που είναι φυσικά προς το περιβάλλον.

Ακριβώς αυτό αποφάσισε να κάνει και η Anya Hindmarch. Η σχεδιάστρια μόδας που είναι γνωστή και ως «Queen of bags» δημιούργησε μία tote τσάντα από πλαστικά μπουκάλια. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας για να δημιουργήσει αυτό το υλικό από τα πλαστικά μπουκάλια, ώστε να δημιουργήσει την τσάντα «I AM a plastic bag», η οποία μάλιστα κυκλοφορεί σε δύο αποχρώσεις, κόκκινη και μπλε, και έχει ήδη ενθουσιάσει πολλές γυναίκες. Αυτό αποδεικνύεται και από τις πωλήσεις της.

Αυτή η νέα tote τσάντα της σχεδιάστριας εκτός από πολύ λειτουργική και ιδανική για την καθημερινότητα λόγω μεγέθους είναι και ένα τεράστιο οικολογικό μήνυμα, καθώς έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένο πλαστικό.