Η Alexa Chung σχεδιάζει μια μοναδική συλλογή ρούχων σε συνεργασία με τα Marks & Spencer

Η συλλογή Archive by Alexa φέρνει κοντά το σύγχρονο icon του βρετανικού στιλ, την Alexa Chung, με ένα Brand ορόσημο της Βρετανικής μόδας, τα Marks & Spencer.

Πρόκειται για μια συνεργασία βασισμένη σε μια μοναδική προσέγγιση. Η Alexa και η ομάδα σχεδιαστών των M&S ξεκίνησαν ένα ταξίδι επαναπροσδιορισμού, αξιοποιώντας τα πλούσια και εκτενή εταιρικά Αρχεία των M&S στο Leeds*, στο Ηνωμένο Βασιλείο.

Αυτό είναι το πρώτο από τα ‘M&S &’ ** projects, μίας σειράς μοναδικών και αποκλειστικών συλλογών σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές, fashion icons και άλλα brands.

Η συλλογή αποτελείται από 31 γυναικεία είδη που έχει επιλέξει και επιμεληθεί προσωπικά η Alexa σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιαστών των M&S. Τα σχέδια από τα αρχεία ξαναζωντανεύουν για το 2016, χρησιμοποιώντας τη μοναδική στιλιστική προσέγγιση της Alexa. Χρησιμοποιώντας μοντέρνες συνθέσεις υφασμάτων και μια ανανεωμένη χρωματική παλέτα, δημιουργείται μια σύγχρονη συλλογή γυναικείων ρούχων που διέπεται από την κληρονομιά των M&S. Η καμπάνια θα λανσαριστεί τον Απρίλιο στην Αγγλία, με την ίδια την Alexa να διατηρεί τη δημιουργική επιμέλεια, του ύφους και της κατεύθυνσης της καμπάνιας.

alexa chung, homepage image, marks & spencer

Η Alexa Chung σχολιάζει:

«Πάντα είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τα Marks & Spencer. Είμαι ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος αυτού του ξεχωριστού και μοναδικού project. Υπήρχε κάτι πολύ συγκινητικό στο να κοιτάς πίσω στη βρετανική μόδα και κοινωνική ιστορία, με την οποία είναι συνώνυμα τα M&S».

Ο Steve Rowe, Executive Director of General Merchandise των Marks & Spencer σχολιάζει:

«Ήταν μια εξαιρετικά αποκαλυπτική εμπειρία το να δώσουμε στην Alexa πλήρη πρόσβαση στα αρχεία της εταιρείας μας. Η ιστορία των Marks & Spencer είναι τεράστια και ο ποιοτικός σχεδιασμός ήταν ανέκαθεν ο κυρίαρχος στόχος μας· συνεπώς, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τα κλασικά σχέδιά μας καθώς και τη μοναδική μάτια και στιλιστική προσέγγιση της Alexa, «γεννήθηκε» η συνεργασία μας. Μια νέα γυναικεία συλλογή, επιμελημένη από την Alexa με επίκεντρο την Βρετανική κληρονομιά».

Η συλλογή Archive by Alexa θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα αρχές Μάιου 2016, σε επιλεγμένα καταστήματα.

alexa chung, archives, M&S, homepage image

#ArchivebyAlexa

*Τα Εταιρικά Αρχεία των M&S που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Leeds, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της ιστορίας του λιανεμπορίου. Η συλλογή των Αρχείων χρονογραφεί το ταξίδι της εταιρείας για πάνω από 130 χρόνια, ξεκινώντας από το Penny Bazaar έως την διεθνή αλυσίδα λιανεμπορίου που είναι σήμερα.

Τα Εταιρικά Αρχεία των M&S ιδρύθηκαν το 1984 για να σηματοδοτήσουν τον 100ο χρόνο λειτουργίας της εταιρείας και από τότε η ομάδα των αρχείων έχει συγκεντρώσει, αρχειοθετήσει και διαθέσει στο κοινό κάθε είδος αρχείο σχετικό με την ιστορία των Marks & Spencer.

alexa chung, archives, M&S, homepage image

Τα Εταιρικά Αρχεία των M&S καταγράφουν πάνω από 70,000 ιστορικά αντικείμενα και λειτουργούν προκειμένου να συλλέγουν, να διατηρούν και να αξιοποιούν όλο το υλικό που σχετίζεται με την ιστορία και την εξέλιξη των Marks & Spencer.

Η ποικιλόμορφη συλλογή αντικειμένων χρονολογείται από την ίδρυση της εταιρείας, το 1884 και περιλαμβάνει χειρόγραφα αρχεία, εσωτερικές δημοσιεύσεις, φωτογραφίες & ταινίες, ενδύματα και οικιακά προϊόντα, σχέδια και διαφημιστικό υλικό, μεταξύ πολλών άλλων εκθεμάτων.

** Marks & Spencer. Μια συνεργασία που βασίζεται στο στιλ και στη δεξιοτεχνία. Πάντα γνωρίζαμε την δύναμη των δύο. Για το λόγο αυτό είμαστε περήφανοι να συνδέουμε τη μοναδική κληρονομιά των Μ&S με ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από εμβληματικούς ηγέτες της μόδας έως συναρπαστικούς νέους σχεδιαστές. Το όραμά τους & η ιστορία μας. Αυτό σημαίνει M&S.

Διαβάστε ακόμα:

Το τελευταίο αντίο στον Παντελή Παντελίδη: Συντετριμμένοι φίλοι και συγγενείς στην κηδεία του τραγουδιστή

Η Olivia Palermo με Carolina Herrera

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram