Οι fashionistas αναρωτιούνται… Είναι το καπιτονέ και φέτος στη μόδα;
Credit: Grece Ghanem/Instagram

Λίγα είναι τα trend που παραμένουν στο προσκήνιο περισσότερο από έναν χρόνο, αφού τα περισσότερα τείνουν να εξαφανίζονται με ταχύτητα φωτός. Η καπιτονέ τάση ωστόσο, που τόσο πολύ αγαπήσαμε και τόσο πολύ φορέσαμε σε δρόμους και πρωινές βόλτες τα δυο προηγούμενα χρόνια, ήρθε ξανά στο προσκήνιο παρέα με το ψυχρό φθινόπωρο. Όμως, θα φορεθεί και φέτος, όσο φορέθηκε και όταν πρωτοεμφανίστηκε. Ή επειδή έχει χαθεί πλέον το στοιχείο της έκπληξης θεωρείται εκτός;

Η αρχή του καπιτονέ trend

Πριν γίνει τάση και πριν από τις σύγχρονες εφαρμογές των τεχνικών καπιτονέ που εφαρμόστηκαν στη μόδα τα τελευταία χρόνια, τα καπιτονέ ρούχα εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην αρχαία Αίγυπτο. Αλλά ας μην πάμε τόσο μακριά. Ας ορίσουμε την απαρχή αυτής της τάσης εκεί που συναντάμε για πρώτη φορά το γνωστό βρετανικό quilted jacket ή αλλιώς Husky Jacket στα 60s. Άλλωστε, το καπιτονέ σήμερα το βλέπουμε κυρίως σε ιδιαίτερα τζάκετ -εντάξει και σε τσάντες. Έγινε συνώνυμο της cozy αισθητικής και συνόδευσε με τον πιο casual και ταυτόχρονα cool αέρα τις καθημερινές μας εμφανίσεις. Όλα τα it girls το φόρεσαν με μανία, αποδεικνύοντας πως η μόδα δεν χρειάζεται να είναι πάντοτε άβολη και να μας αφήνει εκτεθειμένες στο κρύο!

Στο σήμερα…

Αν και το καπιτονέ δεν αποτελεί πλέον κάτι καινούργιο, η αλήθεια είναι πως μας συναρπάζει ακόμα. Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Πιθανότατα αυτός ο χαλαρός και oversized άνετος αέρας του μας έκανε να το αγαπήσουμε λίγο παραπάνω. Μπορεί λοιπόν, να μην κυκλοφορεί πλέον με τέτοια ένταση στο street style, κάθε φορά ωστόσο που βλέπουμε ένα cozy jacket στο δρόμο σταματάμε για να το θαυμάσουμε. Επίσης, όσο ο οίκος Bottega Veneta συνεχίζει να επενδύει στις καπιτονέ τσάντες, η τάση θα παίζει ακόμα.

Εμείς πάντως, αρνούμαστε να αποχωριστούμε το ζεστό μας “παπλωματάκι” και λέμε να το κατατάξουμε στα διαχρονικά!

Επί του πρακτέου…

Υπάρχουν δύο τρόποι για να φορέσουμε το καπιτονέ. Είτε με τον πιο basic τρόπο σε συνδυασμό με καθημερινά κομμάτια και flat παπούτσια που θα απογειώσουν αυτό το cool στοιχείο του, είτε αναπάντεχα μπλέκοντας έξτρα luxury ρούχα που παραπέμπουν σε βραδινό outfit με το χαλαρό καπιτονέ trend.

Όπως και να το φορέσετε, εμείς θα το ανακηρύξουμε για ακόμα μια χρονιά InStyle!   

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα