Από το τένις στο γκολφ -Η μόδα του 2023 επαναφέρει το preppy look
Credit: @toryburch/Instagram

Μέχρι πρόσφατα, το γκολφ δεν ήταν συνώνυμο του στιλ, σε αντίθεση με το τένις που εμπνέει σταθερά τη μόδα τις τελευταίες σεζόν. Σκεφτείτε το viral Miu Miu look με λευκή μίνι πλισέ φούστα που παραπέμπει στο άθλημα με τις ρακέτες. Εκτός όμως από το τένις και άλλα αθλήματα αναψυχής έχουν βρεθεί πρόσφατα στο προσκήνιο της υψηλής μόδας όπως το σκι. Τον χειμώνα που αφήσαμε πίσω μας, τα πάντα είχαν να κάνουν με το σκι. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίξουμε το Instagram και να μην δούμε εικόνες από χιονισμένα θέρετρα και χιονοδρομικά στο feed μας και influencers ντυμένες με την ανάλογη κομψή περιβολή, να κάνουν ένα διάλειμμα από τα slaloms για να φωτογραφηθούν απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή ένα ποτήρι κρασί.

Τώρα όλα δείχνουν ότι είναι η σειρά του γκολφ να διαμορφώσει το σύγχρονο στιλ. Από την πανδημία και μετά τα brands βλέπουν όλο και περισσότερες γυναίκες να επιλέγουν το παραδοσιακά ανδροκρατούμενο άθλημα—και τα προϊόντα τους μαζί με αυτό.

Fashion labels όπως το Tory Burch, γίγαντες του αθλητισμού όπως η Lululemon και μικρότερα brands όπως το Recreational Habits και το Random Golf Club έχουν δημιουργήσει κομμάτια εμπνευσμένα από το άθλημα. Κατά την δημιουργία τους απέφυγαν την (πάντα επιτυχημένη) λογική «βάψε το ροζ και συρρίκνωσέ το» για τη δημιουργία γυναικείων αθλητικών ρούχων και αντίθετα πρόσφεραν περισσότερες fashion-forward επιλογές στις γυναίκες, που πλέον μπορούν να τα φορέσουν και πέρα από το γήπεδο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα κομμάτια δεν διαθέτουν στοιχεία performance, όπως υφάσματα που αναπνέουν και δεν συγκρατούν την υγρασία, αλλά και είναι ελαστικά.

Επίσης, η τάση έρχεται να σημάνει την επιστροφή του preppy look, με στοιχεία «old money» και «stealth wealth».

Αν λοιπόν σας αρέσει το preppy στιλ, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από το άθλημα και να υιοθετήσετε κομμάτια που θα φορούσε ένας παίκτης του γκολφ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα