Γκαρνταρόμπα σαν καινούργια σε πέντε βήματα

Αν με την έναρξη της νέας χρονιάς συνειδητοποιήσατε ότι δεν είστε μόνο εσείς που χρειάζεστε ένα καινούργιο – πιο ανάλαφρο – ξεκίνημα αλλά και η γκαρνταρόμπα σας, τότε το παρόν άρθρο θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς θα σας βοηθήσει να κόψετε τον γόρδιο δεσμό που σας κρατά προσκολλημένες σε δεκάδες ρούχα, τα οποία μπορεί να μην φοράτε πια ή να μην έχετε φορέσει ποτέ – αλλά εξακολουθείτε για άγνωστους λόγους να τα κρατάτε φυλακισμένα στη ντουλάπα σας.

Για να κάνουμε όμως πιο εύκολη τη διαδικασία ασ’ ξεκινήσουμε βήμα – βήμα.

1. Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε το πρόβλημα!

Με το να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν έχετε πολλά ρούχα, παπούτσια, καπέλα, τσάντες κ.τ.λ ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο, το μόνο που πετυχαίνετε είναι κάθε φορά που επιστρέφετε από τα μαγαζιά, να κουβαλάτε μαζί σας και κάτι καινούργιο απλώς και μόνο γιατί σας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι σας είναι απαραίτητο. Εντωμεταξύ στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στην επιστροφή και τις πρώτες τύψεις, είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσετε ότι όχι μόνο ένα ακόμα ζευγάρι ankle boots, δεν σας ήταν απαραίτητο αλλά είχατε ένα παρόμοιο κάπου κρυμμένο στη ντουλάπα σας. Έχει συμβεί σε όλες μας. Πάνω από μια φορά.

2. Ζητήστε τη βοήθεια μιας φίλης.

Εκτός του ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα ευχηθείτε να είχατε κάποιον να σας κρατάει συμπονετικά το χέρι, υπάρχει και το ευχάριστο ενδεχόμενο, εκείνο το πουλόβερ που πήρατε σε μια λάθος στιγμή και η απόχρωση του κάνει την επιδερμίδα σας να μοιάζει χλωμή, να ταιριάζει γάντι στην κολλητή σας και να συνδυάζεται ιδανικά με το καινούργιο δερμάτινο παντελόνι της έτσι και εκείνη θα σας ευχαριστεί και εσείς θα έχετε κερδίσει πολύτιμο χώρο.

3. Η μέθοδος «μαχαίρι» & η μέθοδος «αργά αλλά σταθερά».

Η πρώτη απευθύνεται σε εκείνες που είναι υπερβολικά γενναίες – σε σημείο που μας προκαλούν ανάμεικτα αισθήματα θαυμασμού και ζήλιας, ταυτόχρονα – και μας καλεί να βάλουμε τα πάντα σε μεγάλες τσάντες και καθημερινά, για τουλάχιστον ένα μήνα, να αφαιρούμε από ‘κει ότι θέλουμε να φορέσουμε. Μετά το πέρας των τριάντα ημερών, θα έχουμε κρατήσει όσα μας κολακεύουν και φοράμε πιο συχνά και θα έχουμε απαλλαγεί από τα περιττά. Η δεύτερη μέθοδος, είναι γνωστή και με την ονομασία, Minimalism Game και μας συμβουλεύει να κρατήσουμε το όριο του ενός μήνα και να πετάξουμε ένα ρούχο την πρώτη μέρα, δύο τη δεύτερη, τρία την τρίτη κ.τ.λ

4. Χωρίστε σε κατηγορίες.

Αν το προηγούμενο βήμα σας φέρνει δάκρυα στα μάτια – σας καταλαβαίνουμε απόλυτα – αντικαστήστε το με αυτό: Φτιάξτε μικρούς σωρούς με τα ρούχα και τα αξεσουάρ που δεν φοράτε πια. Ο πρώτος μπορεί να περιλαμβάνει εκείνα που δεν έχετε φορέσει ούτε μια φορά, ο δεύτερος όσα σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα ή απλώς δεν σας κολακεύουν, ο τρίτος και πιο συναισθηματικά φορτισμένος είναι με εκείνα που κρατάτε από το σχολείο ή τα εφηβικά σας χρόνια και ο τέταρτος με όσα ελπίζετε να φορέσετε ξανά κάποια μέρα.

5. «Η διαχωριστική γραμμή».

Φτιάξτε μια νοητή κάθετο που θα χωρίζει τη ντουλάπα σας στα δύο και στην αρχή προσπαθήστε να στριμώξετε όλα σας τα ρούχα στη μια πλευρά, στη συνέχεια και κάθε φορά που θα φοράτε κάτι τοποθετήστε το στην αντίθετη. Έτσι χωρίς καλά – καλά να το καταλάβετε θα έχετε ξεχωρίσει ποια σας χρειάζονται και ποια δεν χρησιμοποιείτε σχεδόν ποτέ.

…Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης – Tips: Πώς θα φορέσουμε πουλόβερ χωρίς να προσθέσουμε όγκο στη σιλουέτα μας

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα