Γιατί ο Kanye West έχει εξοργίσει τους σχεδιαστές που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης;

Ο Kanye West είναι μία ιδιαίτερη προσωπικότητα, ένας καλλιτέχνης με πιστούς fans σε όλο τον κόσμο, ο οποίος πολύ συχνά με τις κινήσεις του δέχεται σχόλια και έντονη κριτική από πολλές πλευρές. Το τελευταίο του εγχείρημα, το οποίο τράβηξε τα βλέμματα, ήταν η συνεργασία του με την Adidas, Yeezy x Adidas, την πρώτη συλλογή της οποίας παρουσίασε στη Νέα Υόρκη πριν από μερικούς μήνες. Τώρα, εδώ και λίγο καιρό υπήρχαν φήμες ότι επρόκειτο να παρουσιάσει και τη δεύτερη, αντίστοιχη συλλογή, όμως στο πρόγραμμα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης δεν υπήρχε πουθενά το όνομά του ανάμεσα στους δημιουργούς και έτσι όλοι υπέθεσαν πως ίσως σκόπευε να διοργανώσει ένα show σε ημερομηνίες που δεν συμπίπτουν με το μεγάλο γεγονός.

Τελικά όμως φαίνεται πως ο Kanye είχε άλλα σχέδια και μόλις πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιάσει τα ρούχα του στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Μιας και ο τραγουδιστής, σύζυγος Kardashian, θα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για ακόμα μία φορά, όπως είναι αναμενόμενο, οι υπόλοιποι σχεδιαστές που έχουν ορίσει αντίστοιχα τα shows τους εκείνη την ημέρα, έχουν -δικαίως- εκνευριστεί. Η Anne Bowen που μάλιστα έχει προγραμματίσει το δικό της catwalk την ίδια ώρα με αυτό του Kanye και μιλώντας στο Women’s Wear Daily δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της: «Ετοιμάζουμε αυτό το show εδώ και έναν χρόνο, λαμβάνοντας υπόψιν μας κάθε κόστος για την εταιρεία μας. Η ημερομηνία έχει οριστεί εδώ και μήνες. Μόλις χθες μάθαμε για το show του Kanye, ο οποίος γνωρίζει την επιρροή που ασκεί στα Media και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το να κάνει κάτι τέτοιο δεν είναι ηθικό.»

Κάπως έτσι λοιπόν τόσο η Anne Bowen όσο και ο Naeem Khan αποφάσισαν να μεταθέσουν τις πασαρέλες τους την επόμενη μέρα, ενώ την υποστήριξη στους «θιγμένους» δημιουργούς εξέφρασε και ο Steven Kolb, πρόεδρος της CFDA, ο οποίος είπε πως όντως δεν είχε προβλεφθεί το αντίστοιχο show στο ημερολόγιο της Εβδομάδας Μόδας και πως τέτοιου είδους διενέξεις είναι δυνατόν να αποφευχθούν μόνο όταν όλοι έχουν ορίσει τις ημερομηνίες τους και τις τηρούν. 

Φαίνεται λοιπόν πως ο Kanye West πιστεύει πως είναι κάτι το ιδιαίτερο και πως μπορεί να αγνοεί τους κανόνες που άλλοι, πολύ πιο σημαντικοί και με μεγάλη πορεία δημιουργοί, σέβονται απόλυτα από την πρώτη στιγμή της καριέρας τους. Άραγε ο κόσμος της μόδας θα του το συγχωρέσει; Πιθανόν.

Διαβάστε ακόμα:

Back to school: Βρήκαμε τα ωραιότερα παιδικά γυαλιά οράσεως

Πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε γλυκά χωρίς να παίρνουμε κιλά;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram