Γιατί μιλούν όλοι για τον Daniel Lee του οίκου Bottega Veneta;

Instagram @iconsingapore

Μία ματιά στα street style looks των κοριτσιών της μόδας και των celebrities στις εβδομάδες μόδας του κόσμου, αλλά και ένα scroll down στο Instagram είναι αρκετά για να καταλάβουμε ποιος είναι ο αγαπημένος του οίκος μόδας. Ο λόγος για τον ιταλικής καταγωγής οίκο μόδας Bottega Veneta, ο οποίος έχει επανέρθει στο προσκήνιο της μόδας και έχει ενθουσιάσει όλους τους λάτρεις της μόδας.

Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η τεράστια λατρεία προς τον οίκο;

Όταν η Phoebe Philo αποχώρησε από τον οίκο μόδας Celine, εκτός από το γεγονός πως σηματοδοτήθηκε ένα τέλος εποχής, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις της μόδας αναρωτήθηκαν σε ποιο brand θα στραφούν οι γυναίκες που αγαπούν τον μινιμαλισμό και τα statement κομμάτια που κάνουν τη διαφορά μέσα από τις μικρές τους ιδιαιτερότητες. Η απάντηση ήρθε σύντομα και προερχόταν από τον οίκο μόδας Bottega Veneta. Ο ιταλικός οίκος μόδας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1966 στην Βιτσέντσα της Ιταλίας, από τους Michele Taddei και Renzo Zengiaro, ξεκίνησε να γράφει νέα σελίδα και να επιστρέφει στην fashion επικαιρότητα από το 2018 όταν την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε η ο Daniel Lee. Πριν από αυτό, ο σχεδιαστής μόδας ήταν διευθυντή των ready to wear συλλογών του οίκου Celine.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του οίκου, ο Daniel Lee απέδειξε πως πρόκειται να κάνει θαύματα. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο κατάφερε να επαναφέρει τον οίκο μόδας στην κορυφή και να συζητιέται από περιοδικά και site μόδας, αλλά και από κριτικούς μόδας, ενώ η μεγάλη έκπληξη ήταν στην εβδομάδα μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού. Τότε όλα τα κορίτσια της μόδας περπάτησαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, φορώντας τα ψηλοτάκουνα mules και τις τσάντες σε pastel αποχρώσεις και καπιτονέ ύφασμα.

Instagram @bottegaveneta

Instagram @bottegaveneta

Ποια είναι η ιστορία του οίκου;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο οίκος δημιουργήθηκε το 1966 στην Ιταλία, ενώ το όνομα του σημαίνει «το μαγαζί που παράγει χειροποίητα δερμάτινά είδη». Από την πρώτη στιγμή, ο οίκος μόδας έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στις γυναίκες, καθώς οι ιδιαίτερες δημιουργίες του σχεδιάζονταν με γνώμονα τις παραδοσιακές τεχνικές της Ιταλίας στο δέρμα. Από το έτος ίδρυσης του μέχρι και το 1980, ο οίκος Bottega Veneta ήταν συνώνυμο της κομψότητας, ενώ γυναίκες όπως η Jacqueline Kennedy και η Farah Pahlavi να φορούν τις δημιουργίες του. Από το 2001, ο οίκος ανήκει στο Gucci Group με πρώτο creative director τον Tomas Maier, ο οποίος παρέμεινε στη διεύθυνση μέχρι το 2018.

Στη συνέχεια, το διαδέχτηκε ο Daniel Lee, ο βρετανικής καταγωγής σχεδιαστής μόδας με το μεγάλο όραμα και το ακόμα μεγαλύτερο ταλέντο. Ο Lee έχει υπηρετήσει μάλιστα μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως οι Balenciaga, Maison Margiela και Donna Karran, ενώ είχε αναλάβει και την διεύθυνση των ready to wear συλλογών του οίκου Celine.

Instagram @bottegaveneta.by.daniellee

Instagram @bottegaveneta.by.daniellee

Την υπόλοιπη ιστορία την γνωρίζουμε όλοι μας. Ο Daniel Lee επανάφερε τον οίκο Bottega Veneta στην επικαιρότητα και έχει καταφέρει οι δημιουργίες του να αγαπηθούν από χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον πλανήτη.

Instafeed