Φεμινισμός και μόδα: Η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε με τη Judy Chicago σε μία συλλογή που θα θυμόμαστε για καιρό

Εκτός από τον οίκο Schiaparelli, ο γαλλικός οίκος Dior παρουσίασε τη Haute Couture συλλογή του για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2020 στο Παρίσι. Η Maria Grazia Chiurri υποδέχτηκε τους καλεσμένους της σε ένα fashion show που συνδύαζε τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την σχεδιάστρια. Τον φεμινισμό και την ιταλική κουλτούρα.

Το fashion show ξεκίνησε με τα μοντέλα να περπατούν στην πασαρέλα και να μοιάζουν με αρχαίες θεές. Η θηλυκότητα, η λάμψη και ο δυναμισμός ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζε κάθε μοντέλο που περπάτησε στην πασαρέλα. Η σχεδιάστρια κατάφερε μάλιστα με μεγάλη επιτυχία να πετύχει την τέλεια αρμονία ανάμεσα στις δικές της ιταλικές ρίζες και την τεράστια κληρονομιά που φέρει ο γαλλικός οίκος Dior.

Τεράστιο ενδιαφέρον όμως εκτός από τη συλλογή είχε και η κεντημένη επιγραφή που υπήρχε στο σκηνικό. Τη δημιουργία της επιμελήθηκε η Judy Chicago. Η αμερικανίδα καλλιτέχνις και φεμινίστρια συνεργάστηκε με τη Maria Grazia Chiurri σχεδόν για έξι μήνες μέχρι να προετοιμάσουν το show.

Pixel Formula

Οι δύο γυναίκες, γνωστές για τις φεμινιστικές τους ιδέες αποφάσισαν πως το θέμα της Haute Couture συλλογής του οίκου Dior θα έχει ως θέμα τις θηλυκές θεότητες και την ανάγκη των γυναικών να εκφραστούν μέσα από την τέχνη.

Η συλλογή ήταν ο ορισμός της πολυτέλειας και των sur misure δημιουργιών, με τα φορέματα να αγκαλιάζουν με τον πιο κολακευτικό τρόπο τις σιλουέτες και οι metallic υφές να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 

Instafeed