Το “House of Gucci Effect” είναι πραγματικό και φαίνεται στην άνοδο των πωλήσεων του οίκου
House of Gucci/2021

Έχουν ακουστεί πολλά για την ταινία House of Gucci, από χαρακτηρισμούς ως “άγρια διασκεδαστική” μέχρι “ξεδιάντροπη” και με μια πραγματικά απολαυστική Lady Gaga, η οποία πρωταγωνιστεί ως Ιταλίδα κληρονόμος της δεκαετίας του ’70 με στυλ και προφορά που… σκοτώνουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη House Of Gucci (@theguccimovie)

Το φιλμ κάνει την οικογένεια Gucci να φαίνεται πολύ άσχημη – είδαμε και’ μεις την ταινία και συμφωνούμε σ’ αυτό – τόσο άσχημη που απειλούν με μήνυση, αλλά ως γνωστόν δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα. Με την προβολή της στους κινηματογράφους και με τον σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτήν, τα εμπορεύματα του οίκου Gucci εκτοξεύονται στα ύψη στις πλατφόρμες μεταπώλησης και εξαφανίζονται από τα ράφια των καταστημάτων του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη House Of Gucci (@theguccimovie)

Αυτό που είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό σε όλη τη φρενίτιδα γύρω από την ταινία, τουλάχιστον για τους λάτρεις της μόδας, είναι ότι ο οίκος Gucci και το House of Gucci δεν έχουν άμεση σχέση και η εταιρεία ποτέ δεν έδωσε την συγκατάθεσή της για την δημιουργία του φιλμ. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο έμπειρος Ridley Scott του Gladiator που εδώ αντί για πεινασμένα λιοντάρια και εκδικητικούς μονομάχους, έχουμε πείνα για χρήμα και δόξα. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε την… έμμεση σχέση. Την Salma Hayek, που εμφανίζεται στο House of Gucci και η οποία είναι παντρεμένη με τον σημερινό ιδιοκτήτη του οίκου, Francois-Henri Pinault, και τον Jared Leto, που είναι κολλητός με τον σχεδιαστή του, Alessandro Michele, και συχνά κάνει το μοντέλο για την εταιρεία.

Gucci Love Parade Show

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gucci Official (@gucci)

Το Business of Fashion αναφέρει ότι «από τον Σεπτέμβριο, το House of Gucci έχει προκαλέσει περισσότερες από 25.000 αναρτήσεις σε ειδήσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας διαδικτυακή προβολή αξίας περίπου 104 εκατομμυρίων δολαρίων». Η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης ShopStyle έδειξε άνοδο 73% στις αναζητήσεις για ζώνες και τσάντες Gucci.

Όπως φαίνεται το “House of Gucci Effect” είναι πραγματικό και το ιταλικό δαιμόνιο αδιαπραγμάτευτο, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε και την συμβολή του Alessandro Michele που απογείωσε τον οίκο και τον έβαλε στην πρώτη επιλογή των A-list stars όπως οι Dakota Johnson, Gwyneth Paltrow, Harry Styles, Billie Eilish και Leonardo DiCaprio.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα