Οίκος Gucci: Η νέα εποχή του ιταλικού οίκου φαίνεται να διχάζει το κοινό της μόδας
Credit: Gucci

Μια νέα εποχή για τον οίκο Gucci ξεκίνησε χθες στο Μιλάνο, καθώς ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, Sabato De Sarno, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για τον ιταλικό οίκο. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες ήταν υψηλές, αλλά τι πραγματικά προσέφερε αυτή η νέα συλλογή;

Η συλλογή αυτή αναμφίβολα φέρει την υπογραφή του De Sarno, ο οποίος απέκτησε την εμπειρία του δουλεύοντας για τεράστια ονόματα, όπως αυτά της Prada και του Valentino. Υπήρχαν στοιχεία που θύμιζαν την ιδιοφυΐα της Miuccia Prada στην τεχνική, καθώς και την ελαφριά κομψότητα του Valentino στη ραπτική. Ακόμη θα μπορούσαμε να πούμε, πως υπήρχαν αναφορές και στη ρετρό λάμψη που χαρακτήριζε την Gucci του Alessandro Michele. Αλλά, είδαμε κάτι καινούργιο ή ολόκληρη η συλλογή ήταν ένα mix&match παλιών σχεδίων και ιδεών;

New Gucci= Miu Miu+ Tom Ford+… Zara!

Παρόλο που η συλλογή αποπνέει πολυτέλεια και κομψότητα, δυσκολευόμαστε ακόμα να αναγνωρίσουμε ένα νέο στοιχείο που θα μας εισάγει σε μια νέα εποχή. Όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Michele από τη Gucci πέρσι, όλοι πίστευαν ότι ο λόγος ήταν η αδυναμία του να προσφέρει μια αισθητή αλλαγή.

Πιστεύετε ότι ο De Sarno κατάφερε να δώσει αυτόν τον αέρα αλλαγής που αναζητούσαν στον οίκο;

Αν ρωτάτε τα social, μάλλον όχι! Τα σχόλια κατακεραυνώνουν τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου με τον πιο σκληρό τρόπο. Πολλοί υποστηρίζουν πως η αντιγραφή είναι ξεκάθαρη, ενώ άλλοι λένε πως ο De Sarno κράτησε μόνο το λογότυπο της Gucci δημιουργώντας κάτι που θα μπορούσε να είχε φτιάξει η ίδια η Miuccia. Και το χειρότερο; Μερικοί παρομοίασαν τη συλλογή με κολεξιόν της ‘fast fashion αλυσίδας Zara’ πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο τα ρούχα αυτά έχουν φορεθεί ήδη, αλλά μοιάζουν και… οικονομικά! Καθόλου κολακευτικό για έναν τόσο διάσημο οίκο πολυτελείας!

Ποια είναι τα θετικά της κολεξιόν; Κάποια μεμονωμένα κομμάτια που παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα… όπως το βινύλ jacket σε βαθύ κόκκινο χρώμα, που εντυπωσίασαν πολύ και έκαναν για λίγο το κοινό να απολαύσει την κολεξιόν.

Αν ρωτάτε τη δική μας άποψη… Ελπίζουμε στην επόμενη συλλογή του De Sarno να δούμε μια πιο πρωτότυπη προσέγγιση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα