Ο οίκος DIOR γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα ονειρικό φιλμ
@dior

Η DIOR παρουσίασε πριν από λίγες μέρες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το φιλμ “Nuit Romaine“, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιαίτερη αγάπη του ιδρυτή Christian Dior, αλλά και της τωρινής καλλιτεχνικής διευθύντριας, Maria Grazia Chiuri, για το χορό.

@dior

Σε μια μοναδική συνεργασία ανάμεσα στον εμβληματικό οίκο, την Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία και το Θέατρο της Όπερας της Ρώμης, το φιλμ παρουσίασε μια σειρά από διαφορετικούς χορούς που λαμβάνουν χώρα μέσα στο ξακουστό – αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 16ου αιώνα – Palazzo Farnese στη Ρώμη.

Το “Nuit Romaine” ακολουθεί τους κορυφαίους χορευτές, Eleonora Abbagnato και Friedemann Vogel, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους ταλαντούχους καλλιτέχνες του Μπαλέτου της Όπερας της Ρώμης, σε μια ονειρική χορογραφία του Angelin Preljocaj.

@dior

Το θρυλικό παλάτι αποτελεί έτσι το σκηνικό όχι μόνο ενός κινούμενου παραμυθιού, αλλά και μιας συναρπαστικής καλλιτεχνικής συνομιλίας ανάμεσα στην τέχνη του χορού και της μόδας, μέσα από τα μοναδικά κοστούμια που σχεδίασε αποκλειστικά για το λόγο αυτό, η Maria Grazia. Τα αριστοτεχνικά χέρια των Dior Ateliers, υπό την εποπτεία της Ciuri, δημιούργησαν εντυπωσιακά κομμάτια από τούλι, μετάξι και πλισέ που αγκαλιάζουν και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τα καλλιγραμμα κορμιά των χορευτών, καθώς κινούνται σαν σε όνειρο μέσα στο χώρο.

@dior

Οπως δήλωσε η Maria Grazia ,σε συνέντευξή της στο WWD, “‘Ολοι οι κλάδοι έχουν πληγεί από την πανδημία και ήταν πολύ συγκινητικο να δούμε το αποτέλεσμα τώρα, γνωρίζοντας πόση προσπάθεια χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί αυτό το πρότζεκτ, δουλεύοντας κατα τη διάρκεια της καραντίνας και των ταξιδιωτικών περιορισμών, με τη μισή ομάδα στη Ρώμη και την άλλη μισή στο Παρίσι. Ηταν μια απίστευτη χρονιά. Και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η στιγμή είναι ακόμα πιο κρίσιμη καθώς είναι σημαντικό να δώσουμε την ελπίδα ότι όλο αυτό θα περάσει.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα