Η Bottega Veneta καταλαμβάνει μέρος του Σινικού Τείχους για να γιορτάσει το Έτος της Τίγρης
@wwd

Το νέο σεληνιακό έτος της Τίγρης αποφάσισε να γιορτάσει φέτος ο οίκος Bottega Veneta στην Κίνα και συγκεκριμένα στο Σινικό τείχος. Η κινεζική πρωτοχρονιά είναι μια κινητή γιορτή, η οποία κάθε χρόνο φέρει ως σύμβολο ένα ζώο που προέρχεται από τον θρύλο του Βούδα με σκοπό να το τιμήσει αλλά και να δείξει τι να αναμένουμε το νέο έτος. Τι λένε τα άστρα και τα ζώδια με λίγα λόγια.  

@wwd

Με μία εγκατάσταση φωτός με την επωνυμία του οίκου και το μήνυμα Καλή Χρονιά στην κινεζική γλώσσα στα χρώματα του πράσινου και του πορτοκαλί, σύμβολο της τύχης στα κινέζικα, γιόρτασε φέτος η Bottega Veneta το νέο σεληνιακό έτος. Είναι τυχαίο που επέλεξε την Τίγρη; Καθόλου θα λέγαμε γιατί το brand φαίνεται να αποκτά δυναμική ανάλογη με του συγκεκριμένου ζώου και να προβλέπει στην κατάκτηση του χώρου της μόδας.  

@newbottega

Η εγκατάσταση παρέμεινε στον ιστορικό χώρο έως τις 12 Ιανουαρίου. Ο ιταλικός οίκος επίσης ανακοίνωσε μια μεγάλη δωρεά που θα στοχεύσει στην διατήρηση και ανοικοδόμηση του «Περάσματος της Σαγκάη», το σημείο εκκίνησης του ανατολικότερου μέρους του Σινικού Τείχους. Ιστορικά το πέρασμα αυτό είναι γνωστό και ως «Το πρώτο πέρασμα κάτω από τον Παράδεισο». Ούτε κι αυτή θα ήταν τυχαία επιλογή.

Για την εορταστική περίοδο και προς τιμήν της νέας κινεζικής χρονιάς, η Bottega Veneta θα κυκλοφορήσει μια capsule συλλογή στην οποία η δερμάτινη τσάντα Cassette θα φέρει το pattern της τίγρης.

Να σημειώσουμε ότι το Σινικό Τείχος δεν έχει διατεθεί πολλές φορές για εκδηλώσεις ή κινήσεις που προέρχονται από τον χώρο της μόδας αφού η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί από τον οίκο Fendi το 2007. Ωστόσο η Bottega Veneta φαίνεται να σέβεται και να αναδεικνύει κομψά την πολιτιστική κληρονομιά κάθε χώρας προσφέροντας στην διατήρησή της.  

@wwd

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα