Η Angelina συνεργάζεται με τον Chloé για την πρώτη συλλογή Atelier Jolie, την ώρα που η Gabriela Hearst αποχωρεί από τον οίκο!
Credit: @chloe/Instagram

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Angelina Jolie ανακοίνωσε το νέο της εγχείρημα μόδας, το Atelier Jolie. Και τώρα, οι λάτρεις της μόδας έχουν κάτι νέο για να περιμένουν, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι το brand της Jolie θα συνεργαστεί με τον γαλλικό οίκο μόδας Chloé στην πρώτη του συλλογή.

Στην ανακοίνωση, η Jolie τόνισε ότι θέλει να συνεργαστεί με το brand λόγω της ιδιότητάς του ως B Corp (οι πιστοποιημένες B Corp είναι εταιρείες που στοχεύουν σε μια πιο συμπεριληπτική και βιώσιμη οικονομία), μια διάκριση που ο οίκος κατέχει από τον Οκτώβριο του 2021.

«Πολύ λίγα luxury brands είναι πιστοποιημένα ως B Corp. Ήταν σημαντικό για μένα να συνεργαστώ με την Chloé, μια από τις πρώτες μάρκες πολυτελείας που ήταν B Corp. Ήταν προνόμιο να σχεδιάσω με την Gabriela Hearst και ελπίζω ότι όλες οι γυναίκες θα νιώσουν άνετα και όμορφα σε αυτή την capsule συλλογή», είπε η Jolie σε μια δήλωση. Συνέχισε λέγοντας ότι τα χρήματα από τη συλλογή θα επανεπενδυθούν στους τεχνίτες (του παρόντος και του μέλλοντος) που συνεργάζονται με το εμπορικό σήμα της. «Τα κέρδη μου από αυτή η συνεργασία θα επενδυθούν στη δημιουργία θέσεων μαθητείας για ράφτες και τεχνίτες στο Atelier Jolie.»

Η Gabriela Hearst, η οποία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το brand μετά από τρία χρόνιαθητείας, σημείωσε επίσης ότι ήταν ενθουσιασμένη που θα προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα με την Jolie και θα δεσμευτεί περαιτέρω στις υποσχέσεις της Chloé να είναι πιο βιώσιμη.

«Από τη στιγμή που άκουσα για το όραμα της Angelina για το Atelier Jolie, πίστεψα σε αυτό. Είναι ένας τρόπος να εξυψώσει τους άλλους μέσω της ομορφιάς της κατασκευής ρούχων και του σεβασμού της για το περιβάλλον. Είναι τιμή για μένα που η Chloé θα είναι ο πρώτος συνεργάτης του Atelier Jolie, καθώς και οι δύο έχουν υψηλά ιδανικά για τη βελτίωση του είδους μας. Αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ τόσο την Angelina και την Chloé».


Ενώ λίγα είναι γνωστά για τη συλλογή Atelier Jolie και Chloé, η ανακοίνωση μοιράστηκε επίσης ότι θα περιλαμβάνει «ρευστές σιλουέτες και απτικές λεπτομέρειες» και θα «εστιάζει στα βραδινά ρούχα και μια διαχρονική αισθητική εμπνευσμένη από πολυετή κομμάτια από την αγαπημένη γκαρνταρόμπα της ίδιας της Jolie». Άλλες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η συλλογή θα αναδείξει «κοινωνικές επιχειρήσεις υπό την ηγεσία γυναικών» και ότι «θα χρησιμοποιεί deadstock και υλικά με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα