Για την Doublet κάθε σώμα έχει θέση στην πασαρέλα
Courtesy of Doublet

Εμπνευσμένη από την τραγουδίστρια Sia και το body positivity ήταν το show της Doublet όπου μέσα από μια κολεξιόν απέδειξε ότι κάθε σώμα έχει θέση στην πασαρέλα και στον χώρο της μόδας γενικά. Βλέπαμε σημαντικά βήματα να γίνονται ώστε να σπάσει το ιδανικό του size zero μοντέλου, ωστόσο ακόμα και τα plus size μοντέλα που περπάτησαν στις πασαρέλες είχαν συνήθως τις τέλειες αναλογίες όσον αφορά το ύψος.  

Courtesy of Doublet

Ο οίκος Doublet σχεδίασε μια κολεξιόν προσαρμοσμένη ακριβώς σε κάθε διαφορετικό σώμα. Όπως αξίζει σε κάθε σώμα να συμπεριφερόμαστε. Ένα ρούχο που σέβεται τις αναλογίες και τις ιδιαιτερότητες αυτού που το φοράει. Όχι ένα ρούχο που δημιουργήθηκε με σκοπό να αναγκάσει ένα σώμα να ταιριάξει μέσα του.

Courtesy of Doublet
Courtesy of Doublet

Σεβόμενοι τη διαφορετικότητα και δίνοντας έμφαση στα σώματα, η Doublet φόρεσε την ίδια ροζ περούκα και μάσκα σε όσους περπάτησαν στην πασαρέλα της, γιατί εκείνη τη στιγμή μετρούσε το body positivity. Και ο σκοπός επετεύχθη.

Courtesy of Doublet
Courtesy of Doublet

Η εντύπωση που έκανε στο ευρύ κοινό ήταν τεράστια, τόση που δεν νομίζω κανείς να έδωσε και ιδιαίτερη σημασία στα ρούχα. Ελπίζουμε η επιλογή αυτή να μην αποτελεί μόνο στρατηγική μάρκετινγκ και διαφήμισης και μοντέλα κάθε είδους να συνεχίσουν να υπάρχουν στον χώρο της μόδας από εδώ και στο εξής. Τα σώματα του κόσμου χρειάζονται ένα πρότυπο των δικών τους αναλογιών και ευτυχώς δεν είμαστε όλοι size zero και 1,80.

Courtesy of Doublet
Courtesy of Doublet

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα