Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος μόδας Andre Leon Talley
Instagram @andreltslley

Φτωχότερος είναι από σήμερα το πρωί ο κόσμος της μόδας. Ο άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή σε αυτή, έφυγε στα 73 του χρόνια. Ο δημοσιογράφος μόδας, fashion icon, στιλίστας και καλλιτεχνική ψυχή με ταλέντο που παρόμοιο του δεν θα ξαναδούμε μας άφησε, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο ύστερα από καρδιακό επεισόδιο. Το στίγμα του όμως, θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα. Ο Andre Leon Talley, ένας άνθρωπος που ζούσε για την μόδα, την διαμόρφωσε με τον δικό του τρόπο και η απουσία του θα αφήσει ένα τεράστιο κενό.

Instagram @andreltalley

Αφιέρωσε όλη του την καριέρα στον χώρο της μόδας. Συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Diana Vreeland στο Metropolitan Museum’s Costume Institute και ο Andy Warhol στο Interview, διετέλεσε στο Παρίσι editor του WWD, καταλήγοντας στο περιοδικό Vogue και στην Anna Wintour όπου και βρήκε το λιμάνι του. Το δημιουργικό ταλέντο και το ανατρεπτικό του όραμα αποτυπώθηκε μέσα από τα έργα του αλλά ο Andre Leon Talley, μέσα στον σκληρό κόσμο της μόδας, φρόντιζε πρώτα από όλα να παραμένει άνθρωπος.    

Instagram @andreltalley

«Η ιστορία μου είναι ένα παραμύθι υπερβολής, και σε κάθε παραμύθι, υπάρχει το κακό και το σκοτάδι, αλλά τα ξεπερνάς με φως. Θέλω κάθε άτομο που θα με συναντά – ο ξένος στο δρόμο, το μέλος της εκκλησίας στο διπλανό στασίδι – να νιώθει αγάπη. Στη ζωή μου δεν ήμουν μυημένος στην αγάπη, αλλά θέλω αυτοί να έχουν λάβει λίγη έχοντας συναντηθεί μαζί μου», έλεγε ο Andre Leon Talley.  

Instagram @andreltalley
Instagram @andreltalley

LGBT πρότυπο, στιλίστας των Obama, guest στο Sex and the City, κριτής στο America’s Next Top Model και καταλύτης όσον αφορά την εξάλειψη των διακρίσεων στο χώρο, ο Andre Leon Talley διατηρεί μια λίστα με επιτεύγματα τα οποία δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ο αγαπημένος όλων των celebrity έφυγε, όμως σίγουρα κατάφερε αυτό που τόσο επιθυμούσε. Να γεμίσει με φως τον χώρο, να κάνει τους ανθρώπους που συνάντησε να τον θυμούνται με αγάπη. Ένας πραγματικός θρύλος.

Έκανες σπουδαία δουλειά Andre Leon Talley. Αναπαύσου εν Ειρήνη.  

Instagram @andreltalley

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα