Έρχεται το τέλος των πολύ αδύνατων μοντέλων;

Πριν από μερικά χρόνια τα περισσότερα μοντέλα που βλέπαμε στις πασαρέλες αλλά και στις σελίδες των περιοδικών ήταν πολύ αδύνατα. Δυστυχώς εξαιτίας αυτής της εικόνας, ο αριθμός των γυναικών -αλλά και των ανδρών- με διατροφικές διαταραχές άρχισε να αυξάνεται δραματικά και αυτό το γεγονός προβλημάτισε ιδιαίτερα τον κόσμο της μόδας.

Έτσι το 2013 κάποιες χώρες, και συγκεκριμένα η Ιταλία, η Ισπανία και το Ισραήλ έφτασαν να ψηφίσουν νόμους που απαγορεύουν μέχρι και σήμερα τη φωτογράφιση μοντέλων που δεν έχουν κανονίκό βάρος έτσι ώστε να αποφευχθεί η προβολή λάθος προτύπων. Σύμφωνα με το Reuters η χώρα με την πιο σημαντική βιομηχανία μόδας αλλά και τη μεγαλύτερη ιστορία στον χώρο, η Γαλλία, βαδίζει σ’ αυτά τα βήματα και στο κοινοβούλιό της κατατέθηκε πριν από μερικές μέρες ένα νομοσχέδιο για την υγεία μια παράγραφος του οποίου αναφέρεται και σ’ αυτό το κομμάτι. Πιο συγκεκριμένα, μιλάει ειδικά για τους ανθρώπους στα πρακτορεία μοντέλων αλλά και στους Οίκους, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο φυλάκισης αν προσλαμβάνουν ελλιποβαρή μοντέλα.

«Είναι σημαντικό για τα μοντέλα, αλλά και για τις γυναίκες που τα έχουν σαν πρότυπα, να καταλάβουν πως η σωστή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία αλλά και για την καλή εξωτερική εμφάνιση αλλά» δήλωσε ο Marisol Touraine, Υπουργός Υγείας της Γαλλίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς το Παρίσι είναι η κοιτίδα της μόδας και σίγουρα θα επηρεάσει σημαντικά τον χώρο. Μένει να δούμε πως.

Διαβάστε ακόμα:

Η Αθηνά Οικονομάκου μας δείχνει το τέλειο ανδρόγυνο look

5 απλά tips για να ανεβάσετε την ψυχολογία σας στα ύψη

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα