Ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένα είδωλο του στιλ εδώ και δεκαετίες – Έχουμε τις αποδείξεις
Image Source Credits: Lemoine/Hulton Archive/Getty Images/Owen Humphreys/PA Images via Getty Image

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανέβηκε τελικά στο θρόνο της Αγγλίας, μετά το θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022. Από τότε, έχουμε δει τον νέο Βασιλιά της Αγγλίας να κάνει τα πρώτα του βήματα ως μονάρχης και παρά το γεγονός ότι δεν τον συμπαθούμε -όντας team Diana, εδώ μας κάθεται που η Camilla πήρε τελικά τον τίτλο της βασίλισσας- δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε το δικό του κομψό στιλ και να το εκτιμήσουμε όπως του αξίζει.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Πρίγκιπας της Ουαλίας, υπέδειξε υποδειγματική αγγλική αριστεία όσον αφορά τη μόδα. Εξαιρετικά custom κοστούμια από brands όπως Anderson & Sheppard, κομψά πουκάμισα από τους Turnbull & Asser, παραδοσιακά kilts σε Balmoral tartan και τα κομψά outerwear από την Barbour, η αφοσίωσή του στην εξαιρετική τέχνη της βρετανικής δεξιοτεχνίας είναι ακριβώς αυτό που τον χρίζει το style icon που δεν είχαμε (ή δεν θέλαμε) αναγνωρίσει.

Ο πρίγκιπας Κάρολος σε αγώνα polo το 1975. (Photo by Serge Lemoine/Hulton Archive/Getty Images)

Ενώ αυτές οι κλασικές σιλουέτες εμπνέουν διαχρονική κομψότητα που ταιριάζει σε έναν μέλλοντα βασιλιά εκείνος έχει επανειλημμένα αγωνιστεί για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στην μόδα. Ιδρυτής του The Campaign For Wool, ο Κάρολος αγωνίστηκε για να προωθήσει τη χρήση του μαλλιού ως μια βιώσιμη ίνα στον κόσμο της μόδας και των homewears. Από συνεργασίες με εμβληματικά labels με μεγάλη κληρονομιά όπως η Johnston of Elgin, μέχρι την παροχή εκπαίδευσης σε νέους τεχνίτες που θέλουν να ασχοληθούν με την βιομηχανία υφασμάτων, ο King Charles πάντα προσπαθούσε για μια κομψή και βιώσιμη Βρετανία.

Ο King Charles III και η Queen Camilla στην άμαξα μετά την στέψη του. Photo by Owen Humphreys/PA Images via Getty Images.

Όσον αφορά τα παπούτσια η προσοχή του στη λεπτομέρεια ήταν ανάλογη εκείνης στη ραπτική, ο Βασιλιάς έχει αποδείξει την αδυναμία του σε διάφορες μάρκες υποδημάτων, κυρίως με έδρα τη Βρετανία. Αυτές οι εταιρίες περιλαμβάνουν την Benson & Clegg από το Λονδίνο και την Tricker’s από το Northampton, η οποία τυγχάνει να είναι οι παλαιότεροι υποδηματοποιοί στη Βρετανία. Ωστόσο, η πιο αξιόλογη εταιρία υποδημάτων που προτιμά ο King είναι η Crockett & Jones.

Aγαπούσε ανέκαθεν τα αξεσουάρ, τα οποία πρόσθεταν χαρακτήρα στις επίσημες εμφανίσεις του, αλλά και στα looks ιππασίας. Τις περισσότερες φορές στολίζει το πέτο του σακακιού του με καρφίτσες, οι οποίες έχουν κάποιον συμβολισμό για την βασιλική , τα οποία όλο και κάποιο νόημα έχουν, δεν είναι μόνο διακοσμητικά.

Αγαπάει όμως και τα αληθινά λούλουδα, που όταν τα βάζει πάνω του προσθέτουν στην εικόνα του έναν μποέμ αέρα μιας κάποιας άλλης, περασμένης εποχής, ενώ και τα δαχτυλίδια, οι γραβατοπιάστρες, τα μανικετόκουμπα και οι κάθε λογής αλυσίδες βρίσκουν στα outfits του νόημα.

Πλέον ο νέος Βασιλιάς επιλέγει να εμφανίζεται με τα πιο κομψά και καλοραμμένα κοστούμια -λατρεύει το ψαροκόκκαλο tweed- σε κλασικές αποχρώσεις και γραμμές και σπάνια ξεφεύγει από το πρωτόκολλο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα