Naked Looks: Γιατί οι celebrities εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με see-through δημιουργίες όλο και πιο συχνά;
Credit: Miley Cyrus/ Instagram

Εδώ στο InStyle λατρεύουμε τη μόδα και την παρακολουθούμε πολλές φορές μέσα από το πρίσμα των celebrities. Οι διάσημοι είναι οι δικοί μας influencers και το στιλ τους είναι ο καλύτερος τρόπος για να διακρίνουμε εύκολα τις τάσεις που θα τρεντάρουν στο άμεσο μέλλον.

Κοιτάζοντας πίσω στην προηγούμενη χρονιά, που αδιαμφισβήτητα ήταν η πιο ζωηρή και «νορμάλ» μετά την επέλαση του κορονοϊού, θα παρατηρήσουμε ότι τα φορέματα που άφηναν σε κοινή θέα το στήθος ή μεγαλύτερα μέρη του σώματος, οι διαφάνειες και τα cut-outs που έκοβαν την ανάσα, έδωσαν και πήραν στο κόκκινο χαλί. Κάποια red carpet looks, όπως το ροζ Valentino που φόρεσε η Florence Pugh στις Κάννες, έγιναν αντικείμενο σχολιασμού για καιρό. Οι μισόγυμνες εμφανίσεις έγιναν το μήλο της έριδος και δημιούργησαν ποικίλες διαμάχες στους ιθύνοντες της πολιτικής ορθότητας.

Η αλήθεια είναι ότι το μάτι μας είχε πέσει σε λήθαργο για χρόνια. Το ίδιο και η προοδευτική μας σκέψη -αν την είχαμε ποτέ. Από το 2019 μέχρι το 2021 η go-to στιλιστική επιλογή μας ήταν τα κολάν, τα loungewear (οι εξευγενισμένες πιτζάμες) και τα layers -λογικό μια και η καθημερινότητά μας περιοριζόταν στο σπίτι. Και ήρθε το 2022 για να μεταπηδήσουμε απνευστί σε οτιδήποτε εξωστρεφές, μάξιμαλ και εξτραβαγκαντ. Με την ίδια φρενίτιδα αντιμετωπίσαμε όμως και όλο το φάσμα της ζωής -ξεχυθήκαμε στους δρόμους, στα μπαρς, επιστρέψαμε στα γραφεία μας, οργανώσαμε αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό κ.α. Και καλά κάναμε δηλαδή, απλά επειδή η μετάβαση από το ένα άκρο στο άλλο δεν έγινε τόσο ομαλά, βρεθήκαμε πολλές φορές προ εκπλήξεως σε διάφορους τομείς.

Παραδοσιακά και πριν την πανδημία του covid19, ένας celebrity εμφανιζόταν τουλάχιστον μια φόρα με naked dress στην πορεία της καριέρας του (εκτός από την Rita Ora που το φοράει με κάθε ευκαιρία). Συνήθως μια τέτοια εμφάνιση γινόταν εκεί που τον είχαν ξεχάσει τα media και χρειαζόταν να στρέψει ξανά τα φώτα όλα πάνω του. Ξεχνάτε την εμφάνιση της Cher με Bob Mackie το 1974 στο Met Gala; Ρίξτε μια ματιά πιο κάτω για να φρεσκάρετε την μνήμη σας.

Ναι! Ανέκαθεν υπήρχαν τα naked dresses. Άλλοτε ήταν μέσα εντυπωσιασμού και τεχνηέντως χρησιμοποιούνταν από τους διάσημους προς όφελός του και άλλοτε ήταν μια ακόμα στιλιστική επιλογή και τίποτε παραπάνω. Όλα αυτά τα χρόνια θεωρούνταν «τολμηρά», ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε παραπάνω από φορέματα. Και με τόσα naked dresses και outfits που έχουμε δει (ειδικά την την τελευταία χρονιά), θα έπρεπε όλοι να το βλέπουμε έτσι. Ο λόγος όμως που αυτό δε συμβαίνει είναι πως δεν έχουμε ακόμα εμπεδώσει ότι το τι φοράει ο καθένας, το αν εκθέτει και πώς το σώμα του και γενικώς, οι επιλογές του… είναι δικό του θέμα. Στο τέλος της ημέρας, είτε μας αρέσει είτε όχι, όλοι έχουμε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Κι αν οι διάσημοι δημιουργούν «άβολα» κινήματα όπως το free the nipple ή τάσεις όπως το revenge dress για να ενισχύσουν στην κοινωνική συνείδηση την αποδοχή και την αυτονομία, είμαστε μαζί τους!

Rita Ora

Beyonce

Philippine Leroy-Beaulieu

JLo

Anya Taylor Joy

Miley Cyrus

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα