Η Bella Hadid σχολιάζει την επιλογή της να φορέσει την παλαιστινιακή «κεφίγιε» σαν φόρεμα
Η Bella Hadid με την παλαιστινιακή κεφίγιε
Credit: Bella Hadid/Instagram

Πριν λίγες ημέρες, η Bella Hadid τράβηξε την προσοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με την επιλογή της να φορέσει ένα φόρεμα εμπνευσμένο από την παραδοσιακή παλαιστινιακή κεφίγιε. Αυτή η τολμηρή επιλογή δεν ήταν μόνο μια δήλωση μόδας αλλά και ένας τρόπος να τιμήσει την παλαιστινιακή της κληρονομιά. Σε πρόσφατες δηλώσεις της ωστόσο, η Hadid ανέλυσε τους λόγους πίσω από αυτή την επιλογή.

Φόρος τιμής στην κληρονομιά

Η Hadid τόνισε τη σημασία του να φορέσει την κεφίγιε ως φόρεμα, λέγοντας

«Παλαιστίνη στο μυαλό μου, στο αίμα μου και στην καρδιά μου. Πάντα… Παρόλο που πρέπει να πάω στη δουλειά, ακόμα και μέσα από αυτόν τον τρόμο, το να φορώ τον πολιτισμό μας με κάνει περήφανη Παλαιστίνια και θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να βλέπει την Παλαιστίνη, όπου κι αν πάμε.»

Ανάδειξη σχεδιαστών και κουλτούρας

Η Hadid εξέφρασε επίσης την επιθυμία της να αναφέρει σχεδιαστές που έχουν αναδείξει την παλαιστινιακή υπόθεση με τα έργα τους.

«Θέλω να αναδείξω σχεδιαστές που έχουν αναδείξει την παλαιστινιακή υπόθεση μέσα στα χρόνια. Αυτό είναι ένα φόρεμα κεφίγιε, φτιαγμένο από τους #michaelandhushi @hushi5 το 2001. Ένας όμορφος τρόπος να εκπροσωπηθεί η ιστορία, ο κόπος της αγάπης, η ανθεκτικότητα και, το πιο σημαντικό, η τέχνη της ιστορικής παλαιστινιακής ραπτικής.»

Η Hadid κάλεσε επίσης το κοινό να ενημερωθεί για τα γεγονότα στη Γάζα και να μην αγνοήσει την ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται.

«Αν δεν ξέρετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα, δείτε τις ιστορίες μου (και βρείτε άλλους λογαριασμούς που οδηγούν σε Παλαιστίνιους) και παρακαλώ ενημερωθείτε για την συνεχιζόμενη κατοχή και τη γενοκτονία που συμβαίνει ΤΩΡΑ στη Γάζα. Μην αδιαφορήσετε για τον τρόμο που υπομένει ο παλαιστινιακός λαός.»

Συμβολισμός της κεφίγιε

Το φόρεμα που φόρεσε η Hadid είναι γεμάτο συμβολισμούς. Η ίδια εξήγησε τα μοτίβα στην κεφίγιε:

«Τα μοτίβα στην παλαιστινιακή κεφίγιε συμβολίζουν διάφορα θέματα: Φύλλα ελιάς: Δύναμη, ανθεκτικότητα, επιμονή. Δίχτυ ψαρέματος: Το μεγαλύτερο μέρος της κεφίγιε είναι το μοτίβο του διχτυού ψαρέματος που μοιάζει με το δίχτυ ψαρέματος και τη σχέση μεταξύ του Παλαιστίνιου ψαρά και της θάλασσας. Συμβολίζει την αφθονία και τη χάρη. Για πολλούς από εμάς, η θάλασσα σημαίνει επίσης Ελευθερία.»

Με τα λόγια της Bella Hadid και την τολμηρή της επιλογή να φορέσει την κεφίγιε ως φόρεμα, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα για την παλαιστινιακή κληρονομιά και την ανθεκτικότητα.

«Με αυτά τα λόγια… ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ RAFAH”

Κατέληξε, καλώντας το κοινό να συνεχίσει να προσέχει και να υποστηρίζει την Παλαιστίνη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα