Αυτό θα είναι το θέμα του Met Gala 2020

Splash News

Τον περασμένο Μάιο, έξω από το MoMA στη Νέα Υόρκη παρήλασε πλήθος διασήμων που φορούσαν τα πιο extreme ενδύματα. Το θέμα του Met Gala ήταν το Notes On Camps της Σούζαν Σόνταγκ και έδωσε μια καλή ευκαιρία σε πολλούς να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Όλοι θυμόμαστε τον Τζάρεντ Λέτο να κυκλοφορεί με μια απομίμηση του κεφαλιού του στο χέρι και να ποζάρουν μαζί.

Στο Met Gala του 2020 που θα γίνει στις 7 Μαΐου, το ενδιαφέρον είναι πολύ υψηλό για να δούμε τι θα σκαρφιστούν ξανά οι διάσημοι. Κι αυτό γιατί αποκαλύφθηκε το θέμα της βραδιάς. Εμπνευσμένοι από το βιβλίο Orlando της Βιρτζίνια Γουλφ και την αντίστοιχη ταινία, οι άνθρωποι της παραγωγής του Met Gala εξηγούν ότι θέλουν να δουν την εφευρετικότητα των καλεσμένων καθώς θα πρέπει να ντυθούν στη λογική του χρονοταξιδιού.

Στο βιβλίο οι χαρακτήρες μεταφέρονται από μια χρονική στιγμή στην άλλη, μια εποχή στην άλλη. Οπότε θα κληθούν να αλλάζουν στυλ σε κάθε τους κίνηση. Ήδη από τώρα πάρα πολλοί σχεδιαστές έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν και να σκέφτονται πώς θα συνδυάσουν διαφορετικές εποχές σε ένα ρούχο.

Παράλληλα με το Met Gala, το MoMA θα έχει και παράλληλη έκθεση που θα τρέχει μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα εκτίθενται ενδυμασίες των τελευταών 150 ετών. Είναι στην ουσία το διάστημα λειτουργίας του μουσείου. «Αυτή η έκθεση πραγματεύεσαι το εφήμερο της μόδας και μας μεταφέρει πίσω και μπρος χρονικά, δείχνοντας πως ο χρόνος δεν είναι μόνο γραμμικός, αλλά και κυκλικός» ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο Μαξ Χόλιν, διευθυντής του Met και εμπνευστής αυτού του θέματος.

Πηγή: PeopleGreece