Artisans of IQ: Η ιδρύτρια του brand μιλά στο InStyle για τις χειροποίητες ψάθινες τσάντες που δημιουργεί με γυναίκες στην Καμπότζη

Instagram @artisansofiq

Ένα ταξίδι στην Καμπότζη, η αδυναμία στις τσάντες και τα κοσμήματα, αλλά και η ισχυρή θέληση για να δημιουργήσει ένα τρόπο ώστε οι γυναίκες να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους ήταν αρκετά για την Ileana Quinones, η οποία δημιούργησε το brand Artisans of IQ. Συνεργάστηκε με τους τεχνίτες, σεβάστηκε την κουλτούρα και την προσωπικότητα τους, εμπνεύστηκε από το πηγαίο ταλέντο τους και μαζί δημιούργησαν ψάθινες τσάντες και κοσμήματα που έχουν κάνει τις fashion bloggers και celebrities να τα λατρέψουν.

Η Ileana Quinones, ιδρύτρια του brand, μας διηγείται την ιστορία του Artisans of IQ, για την πορεία της και μας εμπνέει.

Ποιο ήταν το κίνητρο σας για να δημιουργήσετε το brand Artisans of IQ;

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού μου στην Καμπότζη, συνάντησα πολλές γυναίκες, οι οποίες προσπαθούσαν με δυσκολία να πουλήσουν τα χειροποίητα προϊόντα τους στους τουρίστες και την τοπική αγορά. Ήταν πολύ απαίσιο που παρόλο που εργαζόντουσαν τόσο σκληρά, απογοητεύονταν επειδή δεν έκαναν τις πωλήσεις που θα ήθελαν και δεν έφταναν τον στόχο τους. Είδα επίσης πολλές γυναίκες να έχουν μαζί τα παιδιά τους για να δουλεύουν μαζί τους και πάντα έμοιαζαν όλοι τους τόσο θλιμμένοι και εξουθενωμένοι. Εκείνη ήταν η στιγμή που αποφάσισα πως θέλω να τους βοηθήσω ώστε να μπορέσουν και εκείνοι να στηρίξουν τις οικογένειες τους. Συνάντησα περισσότερους τεχνίτες, οι οποίοι ήταν πολύ ταλαντούχοι στο να δημιουργούν υφάνσεις με υφάσματα όπως το μετάξι και το Ikat, το ιαπωνέζικο Shibori, αλλά και να κατασκευάζουν κοσμήματα από φυσικούς κόκκινους Jambei σπόρους, από κέλυφος καρύδας και από ανακυκλωμένο ορείχαλκο. Είχα εντυπωσιαστεί από το πόσο δημιουργικοί μπορούν να γίνουν αυτοί οι άνθρωποι και κάπως έτσι αποφάσισα να τους βοηθήσω να εξελίξουν και να αναπτύξουν το brand τους.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε με ποιον τρόπο το brand σας βοηθά την κοινωνία της Καμπότζης και ταυτόχρονα σέβεται το περιβάλλον;

Προσφέρουμε ευκαιρίες για μόνιμη εργασία στις γυναίκες που δημιουργούν τις τσάντες του brand μας. Η ARTISANS OF IQ βοηθούν τις γυναίκες της χώρας να αλλάξουν τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους προς το καλύτερο. Πλέον, η διατροφή τους, οι συνθήκες της ζωής τους και γενικά η καθημερινότητα τους έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Το brand μας είναι βιώσιμο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα statement κοσμήματα μας δημιουργούνται από ανακυκλωμένο ορείχαλκο, οι τσάντες φτιάχνονται από ένα ιδιαίτερο φυτό, το οποίο ονομάζεται υδροϋάκυνθος, το οποίο ανθίζει στα νερά της Νοτιοανατολικής Ασίας και θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για το οικοσύστημα της περιοχής καθώς είναι εμπόδιο για τους ψαράδες και τους χωρικούς. Ένας τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα λοιπόν είναι να χρησιμοποιείτε αυτό το φυτό ως υλικό για κατασκευές, κάτι που βοηθά το περιβάλλον και επίσης αυξάνει την ποιότητα της ζωής της κοινωνίας. Η διατήρηση της κληρονομιάς και η χρήση παραδοσιακών ταϊλανδέζικων και Χμερ εγχώριων τεχνικών ακολουθούνται πιστά από τους τεχνίτες που δημιουργούν τα κοσμήματα και τις τσάντες μας. Θα μπορούσα να πως σίγουρα πως ακολουθούμε απόλυτα βιώσιμες τακτικές, γνωρίζουμε απόλυτα πως φτιάχνει τι και από που προέρχονται τα υλικά μας. Φυσικά, κάθε μέλος του brand μας αμείβεται όπως του αξίζει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Αυτές οι αξίες είναι ο πυρήνας της ARTISANS OF IQ.

Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Οι τσάντες είναι χειροποίητες και δημιουργούνται από τον βλαστό του υδροϋάκυνθου, ο οποίος ξεφλουδίζεται και μένει στον ήλιο για μέρες μέχρι να μετατραπεί σε ψάθα. Οι τεχνίτες τότε παίρνουν αυτό το υλικό, το πιέζουν μέχρι να γίνει λείο και εύκαμπτο. Τότε τα ενώνουν όλα μαζί σε πλεξούδες και δημιουργούν αυτές τις πολύ όμορφες τσάντες. Στο τέλος τις διακοσμούν με μεταξένια pompoms, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από μετάξι και είναι βαμμένα χειροποίητα με μη τοξικές βαφές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ιδιαίτερο και δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες ψάθινες τσάντες. Ο κόσμος πολλές φορές δεν πιστεύει πως είναι χειροποίητες και μάλιστα που έχουν δημιουργηθεί. Και πάντα υποστηρίζουν πως είναι τέλειες, ενώ πολλοί αναρωτιούνται πως φτιάχνονται τα pompoms. Εγώ ενθουσιάζομαι όταν ακούω αυτά τα σχόλια, επειδή αυτή είναι η αντίδραση που θέλω να έχει ο κόσμος. Όπως επίσης θέλω να πω σε όλους πως οι τεχνίτες μας μπορούν να δημιουργήσουν πολλά άριστης ποιότητας κομμάτια. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τα πάντα στο brand μας είναι απόλυτα φυσικά και χειροποίητα.

Συνεργάζεστε με ντόπιους τεχνίτες για να σχεδιάσετε τις τσάντες σας;

Ναι. Συνεργαζόμαστε με πολλά groups από ντόπιους τεχνίτες, που είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι. Κάποιοι από αυτούς ζουν μακριά και εργάζονται από το σπίτι τους ενώ κάποιοι άλλοι ασχολούνται με το εμπόριο, ενώ υπάρχουν και τεχνίτες που ζουν σε χωριά που βρίσκονται κοντά στα σύνορα του Βιετνάμ και την Καμπότζη. Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να σχεδιάσουμε τις τσάντες και πάντα στο χέρι, ώστε όλοι οι artisans, οι τεχνίτες να συμβάλουν στον σχεδιασμό και την παραγωγή μίας τσάντας και όχι μόνο μερικοί.

Η ποιότητα είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για εμάς και θέλουμε να είναι τα πάντα 100% τέλεια. Όταν κάτι είναι χειροποίητο δεν μπορεί να είναι απόλυτα ίδιο με κάποιο άλλο και αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά του. Ωστόσο κάθε item μας προσπαθούμε να είναι όσο πιο τέλειο γίνεται. Ασχολούμαι πάρα πολύ με αυτό και ταξιδεύω συχνά στην Καμπότζη όπου και μένα για μήνες, ώστε να κάνουμε πολλές δοκιμές στις τσάντες μας κα να τις δοκιμάσουμε. Ειδικά με τις λαβές είμαστε πολύ προσεκτικοί και τοποθετούμε βαριά πράγματα μέσα στις τσάντες για να τις δοκιμάσουμε. Θέλω να είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ σταθερές και θα μείνουν έτσι για πάντα. Άλλωστε γιατί να αγοράσει κάποιος δύο ψάθινες τσάντες, εάν μπορεί να έχει μία και καλή. Προσπαθώ πάντα να σκέφτομαι ως καταναλώτρια.

Γιατί επιλέξατε την Καμπότζη για να δημιουργήσετε τις τσάντες σας;

Δεν ήταν μέσα στα σχέδια μου να δημιουργήσω συλλογή με τσάντες. Στην πραγματικότητα, οι τεχνίτες επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μου. Εγώ απλώς κατασκεύαζα κοσμήματα στην Καμπότζη όταν με προσέγγισαν κάποιοι τεχνίτες με σκοπό να τους βοηθήσω με τις κατασκευές και την ενασχόληση τους με τις ψάθινες κατασκευές. Έτσι, ενωθήκαμε και είπαμε τις ιδέες μας. Στην συνέχεια δημιουργήσαμε μία τσάντα ως δείγμα, την οποία πήρα μαζί μου σε μία έκθεση στη Νέα Υόρκη και κάπως έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση μας. Οι αγοραστές σταματούσαν στο booth μας στην έκθεση και έκαναν πολλές ερωτήσεις για την τσάντα. Την λάτρεψαν και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ψάθινη τσάντα NOLITA ROMANI.

Ουσιαστικά δημιουργήσατε νέες επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τις γυναίκες. Με ποιους τρόπους έχετε καταλάβει πως αυτές οι νέες γνώσεις έχουν επηρεάσει και δυναμώσει τις γυναίκες της χώρας; 

Η ARTISANS OF IQ έχουν επηρεάσει όλους τους τεχνίτες, με τους οποίους συνεργαζόμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ωστόσο οι γυναίκες που δημιουργούν τα pompoms για τις τσάντες έχουν επωφεληθεί ακόμα περισσότερο. Όταν ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τις τσάντες ήθελα να προσθέσουμε μερικά διακοσμητικά στοιχεία που θα τις κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστές, ωστόσο στην Καμπότζη υπάρχουν συγκεκριμένα και περιορισμένα τέτοιου είδους υλικά. Έτσι ταξίδεψα μέχρι το Chiand Mai της Ταϊλάνδης για να βρω τα διακοσμητικά στοιχεία που ήθελα για τις τσάντες. Κάπως έτσι συνάντησα τους τεχνίτες που δημιουργούν πλέον τα χρυσά κοσμήματα του brand μας. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο εξελιγμένα καθώς υπάρχον πολλοί ντόπιοι που όχι μόνο είναι πολύ έξυπνοι στο να κάνουν πωλήσεις αλλά έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν και τα δικά τους καταστήματα στην τοπική αγορά και να πωλούν τα προϊόντα τους στους τουρίστες.

Οι δημιουργίες τους ήταν άκρως εντυπωσιακές αλλά ήταν πολύ κρίμα που μπορούσαν να δημιουργήσουν μία πολύ συγκεκριμένη ποσότητα έτσι δεν μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω για τις τσάντες που δημιουργούσαμε εμείς. Χρειαζόμουν κάτι που να είναι τόσο ιδιαίτερο όσο και οι τσάντες μας και να μπορούμε να κάνουν μεγάλη παραγωγή. Έτσι επέστρεψα στην Καμπότζη και ξεκινήσαμε να πειραματιζόμαστε με το μετάξι.  Η ιδέα ήταν πολύ καταπληκτική αλλά δεν μπορούσα να βρω κάποιον που να βάφει σωστά το μετάξι. Ακόμα και οι πιο έμπειροι τεχνίτες που συνάντησα δεν μπορούσαν να το κάνουν σωστά ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα το ίδιο και ομοιόμορφο. Μπορεί την πρώτη φορά όλα τα χρώματα ίδια, τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να βάψουμε ξανά το μετάξι; Αυτό είναι πολύ δύσκολο καθώς πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος για να βάψεις πολλά κιλά μετάξι και να είναι το αποτέλεσμα ομοιόμορφο. Και σίγουρα χρειάζεται χρόνος. Τότε ήταν που γνώρισα την Molly, η οποία ζούσε σε απαράδεκτες συνθήκες και δεν εργαζόταν, δεν γνώριζε κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα και δεν μιλούσα πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, αλλά ήταν πάντα πολύ ευχάριστη και ήθελε να με βοηθήσει με το project μας. Έτσι καθίσαμε μαζί και με τα λίγα αγγλικά που γνώριζε προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και έγινε μέρος της ομάδας μας. Βάφαμε εκατοντάδες κιλά μετάξι μαζί καθημερινά και δοκιμάσαμε πολλούς τρόπους για να είναι το αποτέλεσμα όπως το είχαμε ονειρευτεί. Μέχρι που βρήκαμε τον ιδανικό τρόπο. Η Molly πλέον έχει εξειδικευτεί σε αυτό αλλά και στο να δημιουργεί τα pompoms. Και είναι πραγματικά η καλύτερη. Συνεργάζεται άμεσα με την παραγωγή των pompoms και μαθαίνει αγγλικά ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την οικογένεια της κάτι που ποτέ δεν πίστευε πως θα συμβεί.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος σας φόβος όταν ξεκινήσατε το δικό σας brand;

Ήταν κάτι αρκετά δύσκολο για εμένα. Μπορεί να ήμουν στον χώρο για πολύ καιρό αλλά όταν ξεκινάς το δικό σου brand ξεχνάς ό,τι νόμιζες πως ήξερες μέχρι σήμερα ακριβώς επειδή ξεκινάς από το μηδέν. Αυτή η δουλειά δεν είναι εύκολη, ειδικά στα αρχικά στάδια. Χρειάζονται χρήματα, πολλά ταξίδια και χρειάζεται θέληση, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά για να εξελίξεις το brand σου. Πρέπει μάλιστα να καταλαβαίνεις και να σέβεσαι τους τεχνίτες σου και την κουλτούρα τους, να είσαι πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες.

Στην Καμπότζη, οι τεχνίτες δεν είναι όπως εκείνοι που ασχολούνται με το εμπόριο στην Αμερική ή στις υπόλοιπες χώρες. Εμείς εκπαιδευτήκαμε αρκετά όλοι μαζί για να ξεκινήσουμε το brand μας, υπήρχε συχνή επικοινωνία ώστε να υπάρχει μία αρμονία και μία φυσική ροή σε όλο αυτό, από τις κυρίες που δημιουργούν τις τσάντες μέχρι τους ανθρώπους που τις πακετάρουν. Έπειτα, πολύ απαιτητικό ήταν να βρούμε πως θα μεταφέρουμε τις τσάντες από το ένα χωριό στο άλλο, πως θα αγοράσουμε τα υφάσματα, πως θα ολοκληρώσουμε τις κατασκευές των τσαντών, πως θα ελέγξουμε την ποιότητα τους και φυσικά πως θα κάνουμε σωστά τις αποστολές στην Αμερική. Πρόκληση! Στην συνέχεια, έπρεπε να συνεργαστώ με μία άλλη ομάδα από τεχνίτες κοσμημάτων σε κάποια άλλη χώρα, να τους συναντήσω όλους και να σιγουρευτώ πως όλα θα γίνουν σωστά και όπως πρέπει. Το μέγεθος της δουλειάς και των υποχρεώσεων είναι τεράστιο. Φοβόμουν πως δεν θα καταφέρω να συνδυάσω τα πάντα. Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση το να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους και μαζί να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση, βασισμένοι σε στρατηγικές που δεν ήταν γνώριμες σε αυτούς. Αλλά τα κατάφεραν! Η επιμονή και η αποφασιστικότητα τους ήταν το κίνητρο τους και κοιτάξτε που βρισκόμαστε σήμερα.

Ενθουσιάζομαι πραγματικά όταν βλέπω τις bloggers να κρατούν τις τσάντες μας στο Instagram. Γελάω πάντα μάλιστα όταν σκέφτομαι πως οι τσάντες μας έχουν ταξιδέψει πολλά χιλιόμετρα μακριά για να τις κρατήσουν οι γυναίκες, ενώ τις ίδιες τσάντες έχουν κρατήσει στα χέρια τους πολλές γυναίκες με σκοπό να τις δημιουργήσουν και τελειοποιήσουν. Η οικογένεια μου τις αποκαλεί «τσάντες θαύματα».

Ποια είναι η πρώτη σας ανάμνηση που να σχετίζεται με τη μόδα;

Μεγαλώνοντας, ξεχώριζα τα Pepe jeans που ήταν ένα από πιο διάσημα brands και τις πολύχρωμες υφασμένες ζώνες. Τα φορούν όλοι. Εγώ δεν μπορούσα να τα αποχωριστώ, όπως επίσης ξεχώριζα το neon trend στα 80s και στην αρχή των 90s. Είχα τα πάντα σε neon αποχρώσεις.

Ποιο part απολαμβάνετε περισσότερο ως σχεδιάστρια;

Μ’αρέσει που δουλεύω με διαφορετικά υλικά και ταλέντα. Το brand μας κάνει focus στις εγχώριες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι τεχνίτες και στο να δημιουργούμε κομψά κομμάτια, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες μας. Επίσης είναι υπέροχο που συνεργάζομαι με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων που δημιουργούν τόσο ξεχωριστά πράγματα. Λατρεύω να ανακαλύπτω και να ταξιδεύω σε νέες τοποθεσίες για να βρω νέα ταλέντα, κάτι για το οποίο ανυπομονώ πολύ κάθε φορά.

Ποια ήταν η πρώτη τσάντα ή αξεσουάρ που σχεδιάσατε;

Αυτό συνέβη όταν κάποτε βρισκόμουν στο Marrakech, στο Morocco. Χρειαζόμουν μία τσάντα για να τοποθετήσω τα χρήματα μου καθώς το πορτοφόλι μου ήταν πολύ μεγάλο και βαρύ για να το έχω μαζί μου στις βόλτες μου στην πόλη. Πήγα στη Medina και δημιούργησα μία crossbody τσάντα φάκελο με τους ντόπιους τεχνίτες. Χρησιμοποιήσαμε αποκόμματα από δέρματα και vintage καρφίτσες talisman. Ήταν πολύ κομψή. Την έχω ακόμα και την χρησιμοποιώ στα ταξίδια μου. Μου φέρνει τύχη όπου και αν πάω.

Τι σας κάνει να αγαπάτε τόσο τις τσάντες και τα αξεσουάρ;

Αγαπώ τις handbags και τα κοσμήματα. Νομίζω πως ισχύει το ίδιο για όλες τις γυναίκες. Τα κοσμήματα και οι τσάντα μπορούν να αλλάξουν στη στιγμή όλο σου το σύνολο και μπορείς επίσης να πεις πολλά για μία γυναίκα από τον τύπο της τσάντας που κρατά και φυσικά από τα items που έχει μέσα στην τσάντα της.

Τι σας εμπνέει;

Οι τεχνίτες είναι η έμπνευση μου για να κάνουν μαζί το καλύτερο και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας. Υπάρχει μεγάλη χημεία κάθε φορά που δουλεύουμε όλοι μαζί. Είμαστε οικογένεια. Μου αρέσει να μαθαίνω τις τεχνικές τους και σε εκείνους αρέσει όταν προσπαθώ να τους βρίσκω τρόπους για να πετύχουν τον στόχο τους με πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Δουλεύουμε μαζί ως ομάδα. Ακόμα και όταν μας απορρίπτουν, λειτουργεί ως πρόκληση για εμάς. Να εξελιχθούμε για να έρθει και η έγκριση. Στο τέλος άλλωστε, όταν τα όχι γίνουν ναι, νιώθουμε όλοι υπερήφανοι για εμάς που συνεχίσαμε να προσπαθούμε.

Που μπορούμε να βρούμε τις τσάντες και τα αξεσουάρ σας;

Στο website μας, σε συγκεκριμένα καταστήματα και στο MODA OPERANDI.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Σκοπεύω να συναντήσω ακόμα περισσότερους τεχνίτες, οι οποίοι είναι ειδικοί στο να δημιουργούν τόσο όμορφα και ξεχωριστά πράγματα. Φέτος το καλοκαίρι, συνεργαστήκαμε με ένα πολύ ταλαντούχο group από γυναίκες που δημιουργούν κοσμήματα από κοχύλια, κρύσταλους Swarowski και μαργαριτάρια από την Ταϊλάνδη..  Αυτές οι γυναίκες είναι πραγματικά φανταστικές και λατρεύουν να δουλεύουν για ώρες με αυτά τα υλικά και να δημιουργούν κολιέ. Πέρσι, δημιουργήσαμε μαζί μερικά statement σκουλαρίκια τα οποία εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα, έτσι φέτος δημιουργήσαμε κοσμήματα με πέρλες για την gold συλλογή μας και οι πελάτισσες μας τα λάτρεψαν. Υπάρχουν βέβαια πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούν να κάνουν αυτές οι γυναίκες. Έτσι, την επόμενη σεζόν θα έχουμε πολλά περισσότερα δικά τους σχέδια όπως επίσης και δημιουργίες άλλων ταλαντούχων ανθρώπων.

Θα μπορούσατε να δώσετε κάποια styling tips στις αναγνώστριες του InStyle. gr;

Να ντύνεστε για να απολαμβάνετε τη στιγμή και να προσπαθείτε να φοράτε με διαφορετικούς τρόπους τα κομμάτια που έχετε ήδη στη συλλογή σας. Παλαιότερα, ένιωθα τύψεις που αγόραζα ένα φόρεμα για κάποιο γάμο, το οποίο ουσιαστικά φορούσα μόνο μία φορά ή όταν αγόραζα ένα ακριβό ζευγάρι παπουτσιών, το οποίο ήταν πανέμορφο αλλά μετά από δύο ώρες με πονούσαν τα πόδια μου και έπρεπε να τα βγάλω για να γυρίσω σπίτι μου. Ένιωθα άσχημα που δεν χόρευα ή δεν απολάμβανα το βράδυ μου επειδή ακριβώς φορούσα ένα άβολο ζευγάρι παπούτσια, το οποίο μάλιστα δεν θα ξαναφορούσα. Μεγαλώνοντας οι επιλογές μου είναι διαφορετικές. Το στιλ μου βασίζεται πάντα στην διαχρονικότητα, στην πρακτικότητα και στην βιωσιμότητα. ΤΟ χρειάζομαι πραγματικά αυτό ή όχι; Προσπαθώ να φοράω με διαφορετικούς τρόπους τα κομμάτια που έχω ήδη στη συλλογή μου και να μην ψωνίζω συνέχεια αλλά να κάνω έξυπνες αγορές και να κάνω αποταμίευση αλλά και να επικεντρώνομαι σε κάτι που πρέπει να επικεντρωθούμε όσοι αγαπάμε τη μόδα. Το μέλλον μας.

Ακολουθήστε το  brand ARTISANS OF IQ στα social media:

Facebook: www.facebook.com/Artisans-Of-IQ

Instagram: www.instagram.com/artisansofiq/

Website: artisansofiq.com/