8 λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στο shopping μετά τα 30

Το ξέρουμε πως το shopping είναι μια από τις αγαπημένες σας συνήθειες. Το ίδιο ισχύει και για εμάς, καθώς όσο μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας, δε σταματάμε να γεμίζουμε τη ντουλάπα μας. Υπάρχουν όμως κάποιες κακές συνήθειες στο shopping τις οποίες μεγαλώνοντας πρέπει να αποβάλλουμε όλοι. Έτσι αν δεχτούμε πως η δεκαετία των 20s μας είναι αυτή του πειραματισμού, στα 30s πρέπει πλέον να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και αυτό να αντικατοπτρίζεται και στις αγορές μας. Διαβάστε λοιπόν όλες αυτές τις κακές shopping συνήθειες που πρέπει σιγά σιγά να γίνουν παρελθόν.

1. Αγοράζετε πολύ ακριβά πράγματα που είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση αν το budget σας, σας επιτρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο. Το κακό είναι όμως πως παρασυρόμενοι από ένα it ρούχο ή αξεσουάρ, πολύ συχνά πέφτουμε στην παγίδα και ξοδεύουμε μια μικρή περιουσία, για ένα αντίκειμενο που στην επόμενη σεζόν θα φαίνεται περσινό.

2. Αγοράζετε ρούχα που δε σας κάνουν γιατί απλώς τα ερωτευτήκατε. Είναι λάθος και το να αγοράζετε ένα μικρότερο ρούχο με την προοπτική να αδυνατίσετε, αλλά και το να αγοράζετε ένα μεγάλο με την προοπτική να το στενέψετε. Γιατί να μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία; Αξίζει μόνο όταν μιλάμε για ένα ανεκτίμητο vintage κομμάτι. Για οτιδήποτε άλλο να είστε σίγουροι ότι θα βρεθεί κάτι αντίστοιχο στο νούμερό σας.

3. Ξοδεύετε όλα σας τα χρήματα στα ψώνια. Εντάξει, παραδεχόμαστε πως όλοι έχουμε πέσει σ’ αυτή την παγίδα, όμως μεγαλώνοντας, οι υποχρεώσεις αυξάνονται και δεν είναι τόσο κομψό να παίρνουμε τηλέφωνο τους γονείς μας για να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση κάθε μήνα. Κάντε οικονομία και περιμένετε την αγορά που πραγματικά έχετε ανάγκη.

4. Δεν έχετε καθόλου υπομονή. Τόσο η ωριμότητα που θα πρέπει να έχετε αποκτήσει, όσο και η οικονομική κρίση που καλώς ή κακώς έχει επηρεάσει τους πάντες, θα έπρεπε να σας κάνουν λίγο πιο υπομονετικούς. Μην αγοράζετε ό,τι βρείτε μπροστά σας χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί το πιο πιθανό είναι να το μετανιώσετε.

5. Βγαίνετε για ψώνια μόλις πληρωθείτε. Ακόμα ένα λάθος που κάνουμε όλοι. Κανονικά, θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή να επισκέπτεστε τα αγαπημένα σας εμπορικά καταστήματα, στο τέλος του μήνα, με όσα χρήματα έχουν περισσέψει και αφού φυσικά έχετε εκπληρώσει όλες σας τις υποχρεώσεις.

6. Ψωνίζετε ένα καινούριο σύνολο για κάθε περίσταση. Συμφωνούμε ότι κάποιες εμφανίσεις πρέπει να είναι όντως μοναδικές. Για όλες τις υπόλοιπες πιστέψτε μας, κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει επειδή φορέσατε το ίδιο outfit που είχατε επιλέξει πριν από ένα μήνα.

7. Αγοράζετε πράγματα που δεν έχετε πού να τα φορέσετε. Ναι, μερικές φορές μπορεί να πέσετε πάνω σε μια πραγματική ευκαιρία, όμως μήπως είναι καλύτερο να επενδύσετε τα χρήματά σας σε κάτι που πραγματικά χρειάζεστε;

8. Αγοράζετε ρούχα και αξεσουάρ που δεν είναι για την ηλικία σας. Είτε μιλάμε ένα πολύ νεανικό κομμάτι, είτε κάτι που σας προσθέτει χρόνια, είναι το ίδιο λάθος. Δείτε προσεκτικά τα δυνατά και αδύνατα σημεία του σώματός σας και πράξτε αναλόγως για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα:

Φάκελος Φρύδια: Μήπως είστε ένοχες για αυτά τα 5 λάθη;

Η Bella Hadid έκανε μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram