6 βήματα για να πλύνετε σωστά τα σουτιέν σας
Πλύσιμο ρούχων
Credit: Forloveandlemons/Instagram

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να πλύνετε το σουτιέν σας αλλά αναρωτηθήκατε αν το κάνετε σωστά; Ένα καλά διατηρημένο σουτιέν όχι μόνο παρέχει στήριξη και άνεση, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τα ρούχα μας να δείχνουν καλύτερα. Επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο για να το πλύνουμε, ώστε να το κρατήσουμε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Γιατί είναι σημαντικό το σωστό πλύσιμο

Τα σουτιέν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας, απορροφώντας ιδρώτα, έλαια και νεκρά κύτταρα. Αν δεν τα πλένουμε σωστά, οι ίνες τους μπορεί να φθαρούν και να χάσουν την ελαστικότητά τους, μειώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους. Πλένοντας το σουτιέν με τον σωστό τρόπο, μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, καθώς θα αποφύγουμε την ανάγκη για συχνές αντικαταστάσεις.

Οδηγίες για το πλύσιμο του σουτιέν

  1. Χλιαρό νερό και απαλό απορρυπαντικό
  2. Απαλή ανακίνηση
  3. Μούλιασμα
  4. Ξέβγαλμα
  5. Αφαίρεση υγρασίας
  6. Στέγνωμα

Χλιαρό νερό και απαλό απορρυπαντικό

Αρχικά, γεμίζουμε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα απαλού απορρυπαντικού. Το απορρυπαντικό πρέπει να είναι ήπιο για να μην καταστρέψει τις ίνες του σουτιέν.

Απαλή ανακίνηση

Έπειτα βάζουμε το σουτιέν στο νερό και ανακινούμε απαλά. Αποφεύγουμε να το στρίβουμε ή να το πιέζουμε δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να το καταστρέψει.

Μούλιασμα

Μετά, αφήνουμε το σουτιέν να μουλιάσει για περίπου 10 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν και να απομακρυνθούν οι ρύποι.

Ξέβγαλμα

Ξεπλένουμε το σουτιέν με καθαρό νερό μέχρι το νερό να είναι διαυγές και να μην υπάρχει υπόλειμμα απορρυπαντικού. Αν χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό που δεν θέλει ξέβγαλμα, μπορούμε να παραλείψουμε το βήμα αυτό.

Αφαίρεση υγρασίας

Απλώνουμε το σουτιέν σε μια καθαρή πετσέτα. Διπλώνουμε την πετσέτα πάνω από το σουτιέν και πιέζουμε απαλά για να αφαιρέσουμε την υπερβολική υγρασία. Φυσικά, δεν το τρίβουμε!

Στέγνωμα

Τέλος, αφήνουμε το σουτιέν να στεγνώσει φυσικά. Απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ξανά ή το κρεμάμε από το κέντρο μεταξύ των cups. Όχι από τις τιράντες, γιατί αυτό μπορεί να τις τεντώσει και να χάσουν τη φόρμα τους.

Συμβουλές για μακροχρόνια συντήρηση

Πλύσιμο στο χέρι: Καλό θα είναι να προτιμάμε να πλένουμε τα σουτιέν μας στο χέρι αντί για το πλυντήριο, ειδικά αν έχουν δαντέλα ή είναι από ευαίσθητα υλικά.

Χρησιμοποιούμε σακουλάκι για εσώρουχα: Αν ωστόσο, πλένουμε το σουτιέν μας στο πλυντήριο, θα προτείναμε ένα σακουλάκι για εσώρουχα και έναν απαλό κύκλο πλύσης.

Αποφεύγουμε την υψηλή θερμοκρασία: Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να καταστρέψουν τις ίνες του σουτιέν. Πάντα πλένουμε και το στεγνώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα