5 ντοκιμαντέρ μόδας που αξίζει να προσθέσεις στη watch list σου

Εάν αγαπάς τη μόδα και θέλεις να μαθαίνεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια για τους σχεδιαστές και την πορεία του και εάν λατρεύεις τον κινηματογράφο, τα ντοκιμαντέρ που ξεχωρίσαμε για εσένα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου στο σπίτι.

1 – The September Issue

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή ντοκιμαντέρ που αφορούν τον χώρο της μόδας. Σε αυτό θα ακολουθήσεις όλη τη διαδικασία που ακολουθούν όσοι εργάζονται σε περιοδικά μόδας για να δημιουργήσουν το τεύχος Σεπτεμβρίου, το πιο σημαντικό τεύχος του χρόνου.

2- Lagerfeld Confidential 

Ο Karl Lagerfeld δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, η συμβολή του όμως στην ιστορία και την εξέλιξη της μόδας είναι εδώ για να μας τον θυμίζει συνεχώς. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αφορά τη ζωή και την καθημερινότητα του σχεδιαστή, ενώ ο ίδιος μιλά για την προσωπική του ζωή, τον τόπο που μεγάλωσε κλπ.

3- Manolo: The Boy Who Made Shoes For Lizards

Ένα όνομα, μία τεράστια ιστορία στον χώρο της μόδας και την υποδηματοποιίας. Αυτό το ντοκιμαντέρ αφορά την ιστορία του Manolo Blahnik, έναν από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές παπουτσιών. Ποιο είναι το ακόμα καλύτερο; Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι John Galliano, Naomi Campbell και  Karlie Kloss για τον σχεδιαστή.

4- Yves Saint Laurent L’amour fou

Αυτό το ντοκιμαντέρ τα έχει όλα. Εξιστορεί την πορεία του Yves Saint Laurent στον φανταστικό κόσμο της μόδας μέσα από τα μάτια του κατά πολλών ετών συντρόφου του, Pierre Bergé, λίγο καιρό μετά το θάνατο του σχεδιαστή.

5- Dior and I

Εάν λατρεύεις τον κόσμο της μόδας, αυτό το ντοκιμαντέρ θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της watch list σου. Το ντοκιμαντέρ αφορά την πορεία που ακολούθησε ο Raf Simons μέχρι να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Dior ενώ στο τέλος τον βλέπουμε να παρακολουθεί την πρώτη του συλλογή.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα