Το Νησί του Πάσχα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουρίστες
Chile, Easter Island, Moai. (Photo by Education Images/Universal Images Group via Getty Images)

Ηφαίστεια, λιβάδια, παραλίες με ροζ άμμο και το άπειρο της θάλασσας. Ναι, τα ταξίδια μας έχουν λείψει και το μυαλό μας πηγαίνει μακριά. Πολύ μακριά. Μέχρι το νησί του Πάσχα ή Ράπα Νούι όπως είναι η άλλη του ονομασία. Θεωρείται το πιο απομονωμένο μέρος στον κόσμο και είναι νησί της Πολυνησίας στον Ειρηνικό ωκεανό και επαρχία της Χιλής.

Οι κάτοικοι του νησιού απαιτούν από δω και στο εξής κάρτα εμβολιασμού από όλους τους επισκέπτες. Σύμφωνα με την 98η Επιδημιολογική Έκθεση, το Ράπα Νούι καταγράφει μηδενικά κρούσματα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχός του, Pedro Edmunds, το νησί επιτρέπει σταδιακά τις πτήσεις στο έδαφός του. Τόνισε επίσης πως για να μπορέσουν οι τουρίστες να εισέλθουν στο Νησί του Πάσχα, πρόκειται να καθιερωθεί ένα μόνιμο πρωτόκολλο για την αναγκαιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού όπως επίσης και ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνεται, τουλάχιστον, 45 ημέρες πριν από την επίσκεψη.

Photo by Pool BUCK/LE CORRE/Gamma-Rapho via Getty Images

Το μέρος αυτό με την περίεργη ενέργεια, ανακαλύφθηκε το 1722 από τον ολλανδό θαλασσοπόρο Γιάκομπ Ρόγκεβεν ο οποίος το ονόμασε έτσι, εξαιτίας του ότι έφθασε εκεί την ημέρα του Πάσχα. Πέρα όλων των άλλων παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εξαιτίας των γιγαντιαίων λίθινων αγαλμάτων ή Μοάι, που αναδύονται από τη γη και τα οποία πολλές φορές απεικονίζουν αρχαίους θεούς των πρώτων κατοίκων του νησιού που έφτασαν πλέοντας από την Ταϊτή. Το ύψος τους φτάνει έως και τα 10 μέτρα.

Photo by Micheline Pelletier/Corbis via Getty Images

Η ανακάλυψή τους οδήγησε σε πολλές άλυτες υποθέσεις. Πρόσφατα αρχαιολογικά έργα επιβεβαίωσαν ότι, κάτω από τα κεφάλια και τον κορμό των πέτρινων γιγάντων, βρίσκονται τα σώματα αυτών των προγόνων που θάφτηκαν στη γη.

Αν λοιπόν ονειρεύεστε να πάρετε μια βαλίτσα και να εξερευνήσετε όλο τον κόσμο, το Νησί του Πάσχα διεκδικεί την προσοχή και την… επίσκεψη σας.

 

 

 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα