Το Bradford Πόλη Πολιτισμού 2025 για το Ηνωμένο Βασίλειο
bbc

Το Bradford, ένα από τα πιο ποικιλόμορφα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου στους πρόποδες των Πεννίνων, ανακηρύχθηκε Πόλη Πολιτισμού για το 2025, μια διάκριση υψηλού κύρους που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες με χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με τον Guardian. Η υπουργός Πολιτισμού Nadine Dorries, ανακοίνωσε τη νικήτρια πόλη ζωντανά στην εκπομπή «The One Show» του BBC One δηλώνοντας ότι το Bradford είναι «άξιος νικητής» έναντι σκληρού ανταγωνισμού.

Από 20 αρχικές προσφορές-ρεκόρ που υποβλήθηκαν από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σε οκτώ και στη συνέχεια σε τέσσερις, με την τελική λίστα να αποτελείται από το Bradford, το Durham, το Southampton και το Wrexham. Το Bradford θα πάρει τη σκυτάλη από το Coventry και θα λάβει αρχική χρηματοδότηση ύψους £275.000 για να αναπτύξει τα σχέδιά του για το 2025. Οι κριτές δήλωσαν ότι εντυπωσιάστηκαν από την υποψηφιότητα της πόλης η οποία γιορτάζει τη δύναμη της διαφορετικότητας και στοχεύει στη δημιουργία νέων ευκαιριών.

Το Bradford έχει μια ακμάζουσα ασιατική κοινότητα και οι μουσουλμάνοι αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του. Ένας στους τέσσερις κατοίκους της πόλης είναι κάτω των 18 ετών. Οι δημιουργικές κοινότητές του διακρίνονται για την «ενέργεια και τον δυναμισμό» τους, δήλωσε η Shanaz Gulzar, πρόεδρος της υποψηφιότητας για το 2025. Η πλούσια ιστορία, η διεθνής κοινότητα και ο νέος πληθυσμός την καθιστούν ως την πιο ελκυστική υποψήφια για να γίνει η πόλη του πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2025, υποστήριξε ο οργανισμός.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα