Τι λέτε… πάμε Μάλτα;

Αναζητάτε ήλιο, υπέροχα κρασιά και καλό φαγητό; Η Μάλτα σάς περιμένει να την ανακαλύψετε.

Όμορφες πόλεις, αρχαία κάστρα, φυσικό κάλλος και μια κουζίνα τόσο εκλεκτή όσο και η ιστορία των 7.000 ετών του νησιού είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν μοναδικό αυτό το αρχιπέλαγος στο σταυροδρόμι πολιτισμών.

Το λιμάνι στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα. H αρχαία πόλη με το κάστρο.

Η Μάλτα και το Gozo έχουν 300 μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο και αποτελούν πόλο έλξης τουριστών χάρη στην ηρεμία που προσφέρουν, τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τις καταπράσινες κοιλάδες και τις γαλάζιες λιμνοθάλασσες.

Οι βάρκες που συναντάς στο λιμάνι της Βαλέτα είναι βαμμένες με τα χαρακτηριστικά χρώματα, μπλε, κίτρινο, πράσινο, κόκκινο.
Το περίφημο Blue Lagoon Comino στη Μάλτα.

Εδώ θα βρείτε χειροποίητα προϊόντα, παραδοσιακά πιάτα με επιρροές από τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο, ολόφρεσκα θαλασσινά και μεγάλο αριθμό βραβευμένων εστιατορίων που εντυπωσιάζουν.

Μικρά, χαριτωμένα καφέ και bars στα στενά σοκάκια της Βαλέτα, με τα τραπεζάκια τους πάνω στα σκαλιά.

Ανάμεσα στις τοπικές λιχουδιές ξεχωρίζει το hobs biz-zejt, δηλαδή ψωμί με ντομάτα, κρεμμύδι, μέντα, τόνο και κατσικίσιο τυρί.

Μικρά, χαριτωμένα καφέ και bars στα στενά σοκάκια της Βαλέτα, με τα τραπεζάκια τους πάνω στα σκαλιά.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα γεμιστά με τυρί ρικότα και pastizzi ή aljotta, μια ψαρόσουπα πλούσια σε βότανα. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα οινοποιεία του νησιού, διαθέτουν εξαιρετικά κρασιά και οργανώνουν βραδιές δοκιμών.

Στη Villa Corintia, θα δοκιμάσετε τάρτες με κονφί λαγού μέχρι μπισκότα με άνθη πορτοκαλιάς. Το τσάι σας εδώ έχει έντονο τοπικό χαρακτήρα, χάρη στις λιχουδιές που το συνοδεύουν. Στο Under Grain, με ένα αστέρι Michelin, δοκιμάστε τα μύδια Kiev με bagna cauda και στο Νoni, τα ευφάνταστα πιάτα του, μαγειρεμένα με παραδοσιακές τεχνικές, σερβιρισμένα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Αν θέλετε τη θέα στο λιμάνι και κουζίνα με αστέρι Michelin, επισκεφτείτε ΙΟN-The Harbour, όμως εάν επιθυμείτε παράλληλα και μαθήματα μελισσοκομίας και τυροκομίας το οικογενειακό κτήμα και εστιατόριο Diar il-Bniet στο Dingli θα σας ενθουσιάσει. Αν πάλι ζητάτε εξεζητημένα πιάτα με θέα τους αρχαίους προμαχώνες της Mdina τότε επισκεφτείτε το De Mondion.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα visitmalta.com.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα