Τα κάστρα της αγάπης – Κάστρο Λάρναχ

Υπάρχουν πολλά μαγευτικά παλάτια, συνάμα δε και βασιλικά μνημεία, που απαθανατίζουν βαθιές αισθηματικές ιστορίες χαραγμένες για πάντα πάνω σε πέτρα! Δεν είναι τυχαίο που τόσα παραμύθια τελειώνουν με ένα ‘μαγικό’ βασιλικό ειδύλλιο σε ένα κάστρο. Με τους ανυψωμένους πύργους και τους  κομψούς κήπους τους, τα παλάτια αυτά φαντάζουν ως ονειρικά λείψανα μιας άλλης εποχής, γεμάτης γοητευτικά παραμύθια, μυθικά βασίλεια και ρομαντικές, ανθρώπινες ιστορίες.

Τα κάστρα που παρουσιάζουμε, ένα κάθε ημέρα, χτίστηκαν για να απαθανατίσουν και να διακηρύξουν παγκοσμίως, αληθινές ιστορίες αγάπης.  Αναζητήστε τα λοιπόν με ενδιαφέρον, για να βρείτε- ίσως-  και εσείς, το δικό σας προσωπικό…παραμύθι.

Κάστρο Λάρναχ – Νέα Ζηλανδία

Βρίσκεται στο νότιο νησί της χώρας, κοντά στην πόλη Dunedin και είναι το μοναδικό κάστρο της Νέας Ζηλανδίας.

Η θέα από το κάστρο Larnach Castle στη χερσόνησο Ottaga, Νέα Ζηλανδία

Αχανείς εκτάσεις γης και θάλασσας μεταξύ της Ευρώπης και της Νέας Ζηλανδίας, δεν εμπόδισαν τον επιχειρηματία του 19ου αιώνα William Larnach να εισάγει βενετσιάνικο γυαλί, αγγλικό πλακάκι και μάρμαρο από την Ιταλία στο γραφικό νότιο νησί. Ολα αυτά δε, για να χτίσει ένα ονειρεμένο κάστρο για τη σύζυγό του Eliza.

Η εξωτερική όψη του κάστρου Larnach

Διακόσιοι εργάτες άρχισαν το 1871 να υλοποιούν την κύρια δομή του Κάστρου Λάρναχ στη χερσόνησο του Οτάγκο κοντά στο Ντουνεντίν. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κατασκευαστεί. Ευρωπαίοι τεχνίτες αφιέρωσαν συνολικά άλλα 12 χρόνια(!) για να διακοσμήσουν περίτεχνα το εσωτερικό του.

Eσωτερικό δωμάτιο στο κάστρο
Eσωτερικό δωμάτιο στο κάστρο

Σήμερα, το ανακαινισμένο συγκρότημα αποτελεί το μοναδικό κάστρο της Νέας Ζηλανδίας και φιλοξενεί κοινωνικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις στον χώρο όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να περιηγηθούν στα επτά στρέμματα ρομαντικών κήπων γεμάτων με αζαλέες και ροδόδεντρα, σε ευχάριστες περιηγήσεις κατά μόνας. 

Καταπράσινα τα παρτέρια στον κήπο του κάστρου

Η είσοδος κοστίζει 22$ για ενήλικες και 8$ για παιδιά από 5 έως 14 ετών. Τα παιδιά κάτω των 4 ετών, εισέρχονται δωρεάν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα