Μια γιαγιά σε ταξιδιωτικό σεργιάνι στα Εθνικά πάρκα των ΗΠΑ
Credit: Grandma Joy’s Road Trip — Brad and Joy Ryan

Ποτέ δεν είναι αργά!

Από τις ερήμους της Νότιας Καλιφόρνιας μέχρι τα καταπράσινα δάση της Αλάσκας, οι ΗΠΑ είναι προικισμένες με μια απίστευτη ποικιλομορφία της Φύσης.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της η Joy Ryan δεν μπόρεσε να δει ποτέ ένα άλλο τοπίο, πέρα ​​από την πατρίδα της το Οχάιο. Κάποια στιγμή όμως, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, ο εγγονός της Brad Ryan σκέφτηκε να πάρει την αγαπημένη του γιαγιά σε ένα ταξιδιωτικό σεργιάνι σε όλα τα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

Αυτή η φιλόδοξη αποστολή, τελικά χρειάστηκε οκτώ ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Σε ηλικία 93 ετών, η ευτυχισμένη γιαγιά Τζόι είδε επιτέλους και τα 63 εθνικά πάρκα ολοκληρώνοντας το μνημειώδες επίτευγμά της με μια τελευταία επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Αμερικανικής Σαμόα. 

«Όταν έμαθα ότι δεν είχε δει ποτέ τις μεγάλες φυσικές ιδιαιτερότητες της χώρας, τις ερήμους, τα βουνά, τους ωκεανούς,-πείτε το όπως θέλετε – σκέφτηκα ότι αυτό ήταν κάτι που θα με στοίχειωνε αν δεν επενέβαινα με κάποιο τρόπο», εξομολογείται ο Μπραντ.

Αυτή λοιπόν η σκέψη ήταν που πυροδότησε το πρώτο τους ταξίδι στα Great Smoky Mountains. Ωστόσο μόλις βγήκαν στο δρόμο, ο Μπραντ συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν να επισκεφθούν περισσότερα πάρκα που τύχαινε να βρίσκονται σχετικά κοντά και έτσι οι εξορμήσεις τους πολλαπλασιάστηκαν.

Με τα χρόνια κατάφεραν να ξεναγηθούν σε όλα τα διάσημα αξιοθέατα όπως το Yosemite, το Grand Canyon και το Redwoods κ.ά. Όμως ο Μπραντ και- εδώ είναι το αξιοσημείωτο- απολάμβανε πραγματικά τον χρόνο που περνούσε με τη γιαγιά του, όσο και τα εκπληκτικά μέρη που μπόρεσαν να επισκεφθούν μαζί. Παρά τη μεγάλη ηλικία της, η σούπερ γιαγιά Τζόι μπόρεσε να κάνει μακρινές πεζοπορίες στα βουνά και ράφτινγκ. Ο Μπραντ επαινεί τον ζήλο της για ζωή ως το μεγάλο μυστικό για την καλή ψυχική και σωματική της υγεία. Η ίδια συνηθίζει να εκφράζει πηγαία ευγνωμοσύνη στον Δημιουργό κάθε καινούργια μέρα που ξημερώνει, είναι δε πάντα ενθουσιασμένη και έτοιμη για νέες περιπέτειες.

Τελικά το μακρύ ταξίδι τους στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε με το πάρκο της Αμερικανικής Σαμόα. «Είναι περίπου 6.700 μίλια από το Οχάιο όπου ζούμε. Είναι το μόνο Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ που βρίσκεται νότια του ισημερινού και αποτελεί διέξοδο στον Νότιο Ειρηνικό. Είναι μεγάλη η απόσταση, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που θα πάμε» δήλωνε ο Μπραντ. 

«Μπορούμε να απολαύσουμε την υπέροχη παραλία, μπορούμε ακόμη να θαυμάσουμε τον τροπικό παράδεισο. Όπως μάθαμε από τους δασοφύλακες που εργάζονται εκεί, η Αμερικανική Σαμόα είναι μια νησιωτική κοινότητα που παραμένει πολύ κοντά στην πεμπτουσία της έννοιας της οικογένειας. Νομίζω ότι το να τελειώνεις ένα τέτοιο ταξίδι εδώ, κρύβει μια σχεδόν ποιητική ομορφιά» προσθέτει συγκινημένος.

Το ‘ζευγάρι’ μοιράστηκε μια φωτογραφία όλο χαμόγελα ποζάροντας στο 63ο και τελευταίο σημείο προορισμού. 

Η γιαγιά Τζόι έλαβε επιπλέον ένα πιστοποιητικό από τους δασοφύλακες το οποίο βεβαιώνει πως έχει επισκεφτεί όλα ανεξαιρέτως τα συναρπαστικά Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

«Ευχαριστώ τον Κύριο κάθε πρωί που μου χάρισε άλλη μια μέρα», λέει η γιαγιά Τζόι. «Και είναι τελικά δική σου επιλογή αν θα έχεις μια μουντή και αδρανή, ή μια ηλιόλουστη και δραστήρια μέρα. Χαμογελάστε λοιπόν σε όλο τον κόσμο και στον εαυτό σας και αποδείξτε σε όλους πόσο όμορφα ξέρετε να περνάτε τη ζωή σας». 

Ενώ αυτή η περιοδεία της κοτσονάτης αμερικανίδας  γιαγιάς έφτασε στο τέλος της, αυτή και ο εγγονός της δεν έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη γοητεία των ταξιδιών.

Λέγεται δε πως έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στην Κένυα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα