Search
Close this search box.
La Forêt Secrète: Η μαγεία της Γαστρονομίας στη Disneyland στο Παρίσι με την υπογραφή του σεφ Jean Imbert
O σεφ Jean Imbert
Credit: LaforetsecreteparJeanImbert/Marie Flaments

Στην καρδιά της Disneyland στο Παρίσι, στο εμβληματικό Disneyland Hotel, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Jean Imbert παρουσίασε το ολοκαίνουργιο εστιατόριό του, La Forêt Secrète par Jean Imbert, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025. Ένας αληθινός θαυμαστής των ιστοριών της Disney και του ίδιου του πάρκου, ο σεφ Imbert δημιουργεί μια υψηλής γαστρονομίας εμπειρία σε ένα μαγευτικό περιβάλλον εμπνευσμένο από το δάσος, όπου κάθε πιάτο αποπνέει φαντασία και δημιουργικότητα.

Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το Disneyland Paris, γιατί εδώ ζωντανεύει όλη η μαγεία των ταινιών που ονειρεύομαι. Οι παιδικές μου αναμνήσεις επηρέασαν έντονα αυτό το εστιατόριο, ειδικά οι επισκέψεις μου στο πάρκο και οι αγαπημένες μου ταινίες. Είμαι ενθουσιασμένος που συμβάλλω στην ανάδειξη της γαλλικής γαστρονομίας στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης“, δηλώνει ο Jean Imbert.

Το εστιατόριο προσφέρει δύο επιλογές μενού: ένα πεντάπιατο γευσιγνωσίας και ένα τριών πιάτων, καθώς και ένα ειδικό παιδικό μενού – μια πρωτοπορία στην καριέρα του σεφ.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο της Disney

Στο μενού, τα πιάτα αντλούν έμπνευση από εμβληματικές ταινίες της Disney. Το “Under the Sea“, εμπνευσμένο από τη Μικρή Γοργόνα, είναι ένα ορεκτικό θαλασσινών με γαρίδες, οστρακοειδή μαγειρεμένα à la marinière, μια νότα χαβιαριού και ζελέ θάλασσας που μαγεύει τους επισκέπτες.

Το “Mrs. Potts’ brew“, ένα αφιερωμένο πιάτο στη Πεντάμορφη και το Τέρας, προσφέρει ραβιόλι από ριζώδη λαχανικά σε ζωμό τρούφας.

Credit: LaforetsecreteparJeanImbert/Marie Flaments

Στο κυρίως μενού, το “Prince Ali’s Tagine“, εμπνευσμένο από τον Αλαντίν, είναι ένα ρολό πουλερικών γεμιστό με χουρμάδες και ξηρούς καρπούς, συνοδευόμενο από αρωματικά λαχανικά. Το “Caribbean Casserole“, αφιερωμένο στους Πειρατές της Καραϊβικής, συνδυάζει μεσογειακό κόκκινο τόνο με βινεγκρέτ φρούτου του πάθους και σάλτσα από μπαχαρικά Κολομβό.

Γεύσεις που σερβίρονται στο εστιατόριο του Jean Imbert στη Disneyland Paris
Credit: LaforetsecreteparJeanImbert/Marie Flaments

Οι λάτρεις των λαχανικών μπορούν να απολαύσουν το “Remy’s Ratatouille“, εμπνευσμένο από τη Ρατατούη, καθώς και το “Tony & Joe’s Spaghetti“, από τη Λαίδη και τον Αλήτη, με αργομαγειρεμένο μοσχάρι και σάλτσα τυριού Comté.

Γεύσεις που σερβίρονται στο εστιατόριο του Jean Imbert στη Disneyland Paris
Credit: LaforetsecreteparJeanImbert/Marie Flaments

Το παιδικό μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως η “Fairy Godmother’s Soup” (μια σούπα με κολοκύθα και νιόκι από κάστανο, αφιερωμένη στη Σταχτοπούτα) και το “Lantern Festival“, ένα παιχνιδιάρικο fish & chips με ταρτάρ σος εμπνευσμένο από το Μαλλιά Κουβάρια.

Γλυκές Δημιουργίες και Εκλεκτές Ετικέτες Κρασιού

Για το επιδόρπιο, ο σεφ συνεργάστηκε με τον ζαχαροπλάστη Axel Michenaud, δημιουργώντας λιχουδιές όπως το “Lost Ark Shortbread“, ένα γλυκό εμπνευσμένο από τον Indiana Jones με λεμόνι κονφί, αμυγδαλόψιχα και καραμέλα.

Τα διάφορα γλυκά που σερβίρονται στο εστιατόριο της Disneyland Paris
Credit: LaforetsecreteparJeanImbert/40dieuxBobys

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα ενθουσιαστούν με το “Mickey’s Soufflé“, ένα σοκολατένιο σουφλέ με πραλίνα φουντουκιού και παγωτό φουντούκι. Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν το “Chip & Dale’s Hazelnut Ice Cream” με ζεστό αφρό σοκολάτας ή τη “Little Jean’s Fruit Salad” με τραγανό μπισκότο και σος βανίλιας.

Το εστιατόριο προσφέρει επίσης μια εκλεκτή λίστα κρασιών και σαμπάνιας, με επιλογές από τις καλύτερες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, όπως η Βουργουνδία, η Αλσατία και το Μπορντό.

Disneyland-restaurant

Μια Απόλυτα Βυθιστική Εμπειρία

Η μαγεία του La Forêt Secrète δεν περιορίζεται στο φαγητό. Ο εσωτερικός σχεδιασμός δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό με ένα μεγαλοπρεπές πολυέλαιο από γυαλί Murano, διακοσμημένο με φυλλώματα και πουλιά, και τοίχους ζωγραφισμένους στο χέρι, που απεικονίζουν ένα μυθικό δάσος σε αποχρώσεις του πράσινου.

Το εσωτερικό του εστιατορίου στη Disneyland Paris
Credit: LaforetsecreteparJeanImbert/Marie Flaments

Οι επισκέπτες δειπνούν σε χειροποίητα σερβίτσια Bernardaud, με φυτικά μοτίβα σχεδιασμένα αποκλειστικά για το εστιατόριο, ενώ τα ασημικά Christofle συμπληρώνουν την πολυτελή εμπειρία.

Αυτό που ήθελα να πετύχω με το μενού είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι μέσα από τις αγαπημένες εμπειρίες της Disneyland Paris. Κάθε πιάτο είναι μια ιστορία, από τη Μικρή Γοργόνα ως τον Indiana Jones, πάντα με σεβασμό στις εποχιακές πρώτες ύλες“, λέει ο Jean Imbert.

Το La Forêt Secrète είναι το τρίτο εστιατόριο του Disneyland Hotel και είναι ανοιχτό σε όλους, κατόπιν κράτησης, κάθε βράδυ από Τετάρτη έως Κυριακή.

Κρατήσεις: +33 1 60 30 20 50

Tραπέζι δίπλα στο παράθυρο με θέα στο εστιατόριο του Jean Imbert στη Disneyland Paris
Credit: LaforetsecreteparJeanImbert/Marie Flaments

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα