Η πόλη Μάντοβα στη Λομβαρδία περιμένει να τη γνωρίσετε
Mantova, Italy - July 31, 2011: Sordello square with the Ducale palace and the St Pietro Cathedral

Σημαντική πόλη κατά την Αναγέννηση, η Μάντοβα στη Λομβαρδία παραμένει ένα σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο που αναδεικνύει τη ντόπια γαστρονομική σκηνή.

Χτισμένη σε τρία νησάκια στον ποταμό Mincio κοντά στη Βερόνα, η γραφική Μάντοβα είναι γεμάτη λιθόστρωτα σοκάκια, επιβλητικά παλάτια και φιλόξενες τρατορίες.

Η αρχιτεκτονική της λάμψη οφείλεται στην οικογένεια Gonzaga που κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της κατάφερε να τη μετατρέψει από βαλτότοπο σε πολιτιστικό κέντρο.

Οι ντόπιοι προτιμούν την ποδηλασία από την οδήγηση, ενώ οι σεφ στα εστιατόρια δίνουν έμφαση στο σπιτικό φαγητό. Επιπλέον η πόλη πρωτοστατεί στον τομέα της τέχνης με πολλές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου.

Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην πλατεία Manegna, αργά το βράδυ. Ο πλακόστρωτος δρόμος στο πλήρες μεγαλείο του.

Για να γνωρίσετε το ένδοξο παρελθόν της Μάντοβα θα πρέπει να επισκεφθείτε το Palazzo Ducale με τα 500 δωμάτια, ένα κτίριο που κυριαρχεί στην κεντρική πλατεία, την Piazza Sordello, αλλά και το Palazzo Te, που οικοδομήθηκε με εντολή του Federico II Gonzaga ως ερωτικό καταφύγιο για τον ίδιο και την ερωμένη του.

Στενό δίπλα στην πλατεία Sordello. Στο βάθος ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου.
To Δουκικό Ανάκτορο της Μάντοβα από ψηλά. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 500 δωμάτια και έχει έκταση 34 στρεμμάτων. Το 1998 ανακαλύφθηκε ένα κρυφό ως τότε δωμάτιο, από τους μελετητές του ανακτόρου, το οποίο θεωρείται, ότι χρησιμοποιείτο στα τέλη του 16ου αι. για εκτελέσεις μουσικών έργων του Μοντεβέρντι.

Αξίζει επίσης να δείτε το μπαρόκ Teatro Scientifico, όπου ο Mozart ερμήνευσε έργα όταν ήταν 14 ετών.

Αίθουσα του Teatro Scientifico.

Θα πρέπει να μείνετε μια βραδιά στο εκπληκτικό Casa Museo Palazzo Valenti Gonzaga του 17ου αιώνα. Εκεί, κάποιες από τις αίθουσες του πρώτου ορόφου έχουν μετατραπεί σε υπερπολυτελείς σουίτες.

Δωμάτιο στο εκπληκτικό Casa Museo Palazzo Valenti Gonzaga.

Ακριβώς απέναντι θα ανακαλύψετε το Palazzo Castiglioni, με θέα στην Piazza Sordello και το παλάτι του δούκα.

Δωμάτιο στο Palazzo Castiglioni.

Μια καλή εναλλακτική λύση για τη διαμονή σας αποτελεί και το μοντέρνο Casa Poli, με το εξαιρετικό πρωινό.

O χώρος που μπορείτε να κάτσετε και να απολαύσετε ιταλικές γεύσεις στο Casa Poli.

Πολλά από τα εστιατόρια της Μάντοβα έχουν γυναίκες σεφ στο τιμόνι, αλλά καμιά δεν κατανοεί καλύτερα την παραδοσιακή τοπική κουζίνα από την Alessandra Martini της ατμοσφαιρικής τρατορίας Il Cigno Trattoria dei Martini.

Για εξαιρετικά κοκτέιλ συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Bar Caravatti. Εδώ θα απολαύσετε το βερμούτ που φτιάχνουν οι ίδιοι με βάση μια συνταγή του χρονολογείται από το 1865.

Το ιστορικό Caffè, ανοιχτό από το 1865, σήμερα και κατάστημα κρασιών, διατηρεί την κλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του παρελθόντος, με τον αρχαίο ξυλόγλυπτο πίσω πάγκο και τα παλιά γυάλινα ράφια. Vintage γεύσεις και σύγχρονες γραμμές αναμειγνύονται σε ένα σημείο που αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη Μάντοβα αλλά και για τους τουρίστες.

Πηγή κειμένου: Food & Travel

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα