Ελβετία – Ταξιδιωτικός προορισμός για χειμώνα ή καλοκαίρι

Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις σαν εμπειρία μια εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα μέσα στο χιόνι στις ηλιόλουστες Άλπεις. Είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας, οι διακοπές στην Ελβετία έχουν πάντα πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι το κλειδί εδώ, γι’ αυτό υπάρχουν πάνω από 9.000 δρομολόγια τρένων τη μέρα, καλύπτοντας ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές αυτής της χώρας.

To τρένο Bernina Express.

Αφιερώστε μια μέρα για να απολαύσετε τα τοπία στον Νότο περνώντας από τα μαγευτικά βουνά του περάσματος Bernina και δοκιμάστε τις νοστιμιές με σοκολάτα και τυρί Gruyères σε ένα γαστρονομικό ταξίδι με τρένο στο δυτικά. Δώστε στον εαυτό σας μια βδομάδα για να εξερευνήσετε έξι από τα 12 χωριά της, στα οποία δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

Κάντε βαρκάδα κατά μήκος της λίμνης της Λουκέρνης και πάρτε τελεφερίκ και λεωφορεία σε αναζήτηση της πολύτιμης επαρχιακής ηρεμίας.

H παλιά πόλη της Λουκέρνης, με τη λίμνη, Στο βάθος το βουνό Rigi.

Κατευθυνθείτε στην Arosa, σε ένα από τα κορυφαία βιώσιμα θέρετρα της χώρας. Είναι προσβάσιμο με τρένο και οι επισκέπτες κυκλοφορούν με δωρεάν λεωφορεία, ηλεκτρικά οχήματα και lift του σκι που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Για έναν πιο παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης στα χιόνια, το έλκηθρο με τα άλογα είναι μια καλή ιδέα.

Το καλοκαίρι περπατήστε σε μια από τις μυριάδες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων για πεζοπορία. Το μονοπάτι Kesch μέσω του περάσματος Albula οδηγεί σε μια μεγάλη κοιλάδα με πράσινο και είναι η ευκαιρία σας για διαλογισμό στον καθαρό αέρα των βουνών.

Τουριστικές πινακίδες κατευθύνουν του πεζοπόρους κατά μήκος των μονοπατιών στις ελβετικές Άλπεις.
Όμορφο χωρίο στο πέρασμα Albula.

Προτείνουμε να αγοράσετε ένα ελβετικό ταξιδιωτικό πάσο που σας επιτρέπει σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες: switzerlandtravelcentre.com

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα