Δύο luxury resorts στην Αφρική που βάζουν πάνω απ΄όλα τη Γη

Earth Day η σημερινή και αφού ακόμα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, ας το κάνουμε νοερά μέσα από τις φωτογραφίες δύο πανέμορφων και eco-friendly resorts.

Ιδιωτική Εδέμ

Ο επί γης Παράδεισος των απανταχού φυσιολατρών και συνειδητοποιημένων οικολόγων βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Πιο συγκεκριμένα, στα 11 ανεξάρτητα σπιτάκια που αποτελούν τα καταλύματα του συγκροτήματος Grootbos Garden Lodge, στην επαρχία Western Cape, εκεί ακριβώς όπου σμίγουν τα νερά του Ινδικού και του Ατλαντικού ωκεανού.

Χτισμένα από φυσικά υλικά, πέτρα, ξύλο και άχυρο, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, εκπληκτική θέα προς την ακτογραμμή και το μπλε του ουρανού – μέσα από παράθυρα οροφής – και αρκετές δραστηριότητες για τους θιασώτες της φυσικής ζωής που δεν αποποιούνται τις σύγχρονες ανέσεις. Περίπατοι γνωριμίας με την χλωρίδα του τόπου μέσα σε υπέροχους βοτανικούς κήπους, αλλά και κρουαζιέρες επαφής με το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημα γεμίζουν όμορφα και δημιουργικά το χρόνο των φιλοξενουμένων.

Άλλωστε το συγκρότημα είναι διεθνώς βραβευμένο ως πρότυπη μονάδα πολυτελούς και αειφόρου οικοτουρισμού που συνάμα παράγει κοινωνικό έργο, όπως είναι η εκπαίδευση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της οργανικής διατροφής και οινοποιίας. Μια βουτιά στις μαγευτικές πισίνες και σε όλα τα πιο πάνω ωραία και ενδιαφέροντα, κοστίζει λίγο παραπάνω από 1000 ευρώ την ημέρα! Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

 

Εναλλακτικός τουρισμός

Προορισμός Αφρική και πιο συγκεκριμένα η Ναμίμπια, σημείο φιλοξενίας δε το Ongava Lodge! Πολυτελή σαλέ, κατασκευασμένα από πέτρα και άχυρο και απόλυτα ενταγμένα στο φυσικό τοπίο, αγναντεύουν από την πλαγιά ενός λόφου το πανέμορφο εθνικό πάρκο Etosha. Το συγκρότημα βρίσκεται μέσα στο ιδιωτικό καταφύγιο άγριας ζωής Ongava Game Reserve και προσφέρει στους τυχερούς όσο και ενεργητικούς φιλοξενούμενους, εξορμήσεις κυνηγιού και βαθύτερης γνωριμίας με την εκπληκτική χλωρίδα και την πανίδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στους ρινόκερους και στα πολλά πουλιά που ενδημούν στην περιοχή αυτή. Οι καλεσμένοι μπορούν ακόμη να συμμετέχουν ενεργά σε ποικίλες δράσεις που αφορούν την έρευνα, η οποία εξελίσσεται στο επιστημονικό εργαστήριο του συγκροτήματος. Τεχνολογία αιχμής, συμβουλές και σχετική καθοδήγηση από κορυφαίους επιστήμονες, θέτουν ως στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και μάλιστα του υπό μόνιμη απειλή άγριου ρινόκερου.

Οι τιμές που σας ανοίγουν τη πόρτα σε αυτή την ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης, ζωογόνου δραστηριότητας και γνώσης, ξεκινούν από 600 ευρώ τη βραδιά. Πληροφορίες εδώ.

Από τη Μαρία Αρβανιτοπούλου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα