Αν θέλετε (νοερά) να ταξιδέψετε παντού ο Antipodes χάρτης σας φτάνει στην άλλη άκρη του κόσμου
@nickseagrave

Φανταστείτε πως αυτή την στιγμή μπορείτε να βρεθείτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμείτε. Κίνα; Αυστραλία; Κάποιο μικροσκοπικό νησί που ίσα-ίσα εντοπίζεται στον χάρτη; Τώρα με τον διαδραστικό Antipodes Map ταξιδεύετε παντού και το… sci-fi σενάριο πάει λίγο παραπέρα, καθώς ο χάρτης θα σας δείξει πού θα καταλήγατε αν αρχίζατε να σκάβετε από το σημείο επιλογής σας, και δεν είχατε φτάσει φυσικά μέχρι τον πυρήνα της Γης.

antipodesmap.com

Για να τον χρησιμοποιήσετε, απλά εισαγάγετε τη διεύθυνση ή την πόλη από την οποία θέλετε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Στη συνέχεια, ο χάρτης που υποστηρίζεται από την Google σάς δείχνει πού βρεθήκατε στην άλλη πλευρά. Εάν σχεδιάζετε ένα σημείο εκκίνησης στη Βόρεια Αμερική ή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ετοιμαστείτε να βραχείτε. Ανεξάρτητα από το πού ξεκινάτε, πιθανότατα θα καταλήξετε στη μέση του ωκεανού! Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, όμως. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του χάρτη, «η πλειοψηφία των τοποθεσιών στη στεριά δεν διαθέτει χερσαίους προορισμούς από την άλλη πλευρά».

antipodesmap.com

Οι αντίποδες οποιουδήποτε τόπου στον πλανήτη μας είναι το σημείο στην επιφάνεια της Γης που είναι διαμετρικά αντίθετο από αυτό. Αν λοιπόν θέλετε να φτάσετε στην ξηρά, οι κατασκευαστές του χάρτη έχουν εντοπίσει μια σειρά πόλεων που σας βοηθούν να το καταφέρετε, όπως η Βολιβία, η Ταιβάν, η Αργεντινή ή η Μαλαισία και καλές περιπέτειες!

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από εδώ http://antipodesmap.com

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα