Αίγυπτος – Ταξίδι με αιτία

Λίγες χώρες θα έχουν να προσφέρουν το 2022 περισσότερα από την Αίγυπτο. Εορτασμοί, σύνοδοι κορυφής και εκατονταετηρίδες είναι μερικά από τα γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί.

Η κορωνίδα όμως θα είναι τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στην Γκίζα τον Νοέμβριο, του μεγαλύτερου αρχαιολογικού μουσείου στον κόσμο, το οποίο ετοιμάζεται εδώ και 20 χρόνια. Χιλιάδες αρχαία εκθέματα έχουν μεταφερθεί εδώ από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της συλλογής του Τουταγχαμών, 100 χρόνια μετά το άνοιγμα του τάφου του.

Πέραν αυτού, το Wadi El Rayan, δύο ώρες νότια του χαοτικού Καΐρου, είναι ένα ελάχιστα γνωστό σημείο μέσα στην έρημο με φυσικές πηγές, καταρράκτες και την όαση El Faiyum. Υπό την προστασία της Unesco, το Wadi Al-Hita (η κοιλάδα των φαλαινών) είναι ένα θαύμα της αρχαιολογίας στη θαλάσσια ζωή, ενώ αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η τοποθεσία του, στη μέση της Σαχάρας.

Wadi El Rayan
Η κοιλάδα των Φαλαινών, Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας

Επίσης οι εργασίες αναστήλωσης τελείωσαν στον 3.400 ετών δρόμο που ενώνει τις αρχαίες πόλεις Καρνάκ και Λούξορ, μια λεωφόρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα των Φαραώ.

Το εθνικό πάρκο Ras Mohammed κατά μήκος της ακτής του Sharm El-Sheik πρόκειται να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή COP27. Είναι ένα φυσικό καταφύγιο της Ερυθράς Θάλασσας γεμάτο ναυάγια, ύφαλους, σπηλιές, μαγκρόβια φυτά αλλά και τόπος μετανάστευσης πουλιών.

H είσοδος του εθνικού πάρκου Ras Mohammed, Αίγυπτος

Είναι το τέλειο μέρος για να ασχοληθείτε με την κατάδυση με live-aboard κρουαζιέρες και βαθμούς δυσκολίας.

Ανατολή στο Sharm el Sheikh, αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις των καταδύσεων
Υποθαλάσσιος παράδεισος στο Sharm el Sheikh της Αιγύπτου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα