Πρέπει να σταματήσετε να ψήνετε τον σολομό στον φούρνο και να αρχίσετε να τον μαγειρεύετε με έναν άλλο τρόπο, σύμφωνα με τους λάτρεις της γαστρονομίας.
Ο σολομός είναι ένα δημοφιλές φαγητό στη Βρετανία και όχι μόνο, και αγαπιέται για τη μοναδική του γεύση, καθώς και για τα διατροφικά του οφέλη, όπως η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, τα υγιεινά λιπαρά και οι βιταμίνες. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους μαγειρέματος είναι το ψήσιμο στον φούρνο. Όμως, υπάρχει μια άλλη μέθοδος που ίσως είναι πολύ καλύτερη, σύμφωνα με το άρθρο της βρετανικής Express.
Ο σολομός μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Αν και το ψήσιμο στον φούρνο είναι το πιο κοινό, αποτελεί μόνο μία από τις πολλές επιλογές για να πετύχετε έναν τέλεια μαγειρεμένο και νόστιμο σολομό, που μπορείτε να σερβίρετε με σπιτικές πατάτες, σαλάτα ή ρύζι.
Σύμφωνα με μια πρόταση, μπορείτε να τηγανίσετε τον σολομό στο τηγάνι, και όσοι έχουν δοκιμάσει αυτήν τη μέθοδο την περιγράφουν ως «φανταστική», λέγοντας ότι ο σολομός βγαίνει «τέλεια μαγειρεμένος».
Η συνταγή για σολομό στο τηγάνι κοινοποιήθηκε από το BBC Good Food και χρειάζεται μόλις έξι λεπτά συνολικά, ένα λεπτό για την προετοιμασία και πέντε λεπτά για το μαγείρεμα.

Η συνταγή
Για να φτιάξετε αυτόν τον νόστιμο σολομό στο τηγάνι, θα χρειαστείτε δύο φιλέτα σολομού, μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 20 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο και μισό λεμόνι.
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα και βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τον σολομό μόλις το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει και τηγανίστε τον με την πέτσα προς τα κάτω μέχρι να γίνει τραγανή.
Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για ακόμη δύο λεπτά. Στο τέλος, περιχύστε με λίγο χυμό λεμονιού.