Search
Close this search box.
Βρώμη ψυγείου: H απόλυτη λύση για το πρωινό σας – Από την Εmily Dingmann
Βρώμη ψυγείου και η διαιτολόγος Emily Dingmann
Credit: Headshot Photographs by Jessica Strobel Credit Recipe: myeverydaytable.com

Έχετε βαρεθεί την καθημερινή αναζήτηση για ένα πρωινό που να είναι ταυτόχρονα γρήγορο, υγιεινό και πάνω απ’ όλα απολαυστικό; Φανταστείτε να ξυπνάτε το πρωί και το πρωινό σας να σας περιμένει έτοιμο, χωρίς καμία προετοιμασία, προσφέροντας ενέργεια και νοστιμιά. Αυτή η βρώμη για το ψυγείο Overnight Oats, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας, χωρίς το άγχος της πρωινής ετοιμασίας.

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο ξεχωριστή είναι η κρεμώδης υφή της, η γλυκιά της γεύση και το γεγονός ότι είναι πεντανόστιμη, ενώ παράλληλα πλούσια σε πρωτεΐνη, χωρίς να χρειάζεται καθόλου πρωτεϊνική σκόνη. Αυτό την καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης με φυσικό τρόπο, υποστηρίζοντας τον κορεσμό και την μυϊκή αποκατάσταση. Η συνταγή φέρει την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης διατροφολόγου Emily Dingmann, δημιουργού του επιτυχημένου blog “My Everyday Table“.

Γιατί η βρώμη ψυγείου είναι το νέο σας αγαπημένο πρωινό;

Πέρα από την ευκολία της προετοιμασίας από το προηγούμενο βράδυ, η βρώμη ψυγείου προσφέρει πληθώρα οφελών για την υγεία. Η παραδοσιακή βρώμη (όχι στιγμιαία) είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδιαίτερα σε β-γλυκάνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι θα νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο, αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες λιγούρες μέσα στην ημέρα.

Οι σπόροι chia, ένα βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, είναι πραγματικοί διατροφικοί θησαυροί. Είναι γεμάτοι με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους και την υποστήριξη της καρδιακής υγείας. Επιπλέον, οι σπόροι chia προσθέτουν επιπλέον φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, ενισχύοντας τη θρεπτική αξία του πρωινού σας.

Η διαιτολόγος Emily Dingmann
Credit: Headshot Photographs by Jessica Strobel

Το στραγγιστό γιαούρτι, τέλος, είναι μια εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και προβιοτικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η προσθήκη του γιαουρτιού δίνει στη βρώμη την κρεμώδη υφή της και συμβάλλει στην αίσθηση κορεσμού. Με τη δυνατότητα να επιλέξετε το γάλα της προτίμησής σας (φυτικό ή ζωικό), αυτή η συνταγή προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε διατροφική ανάγκη και προτίμηση, ενώ είναι φυσικά χωρίς γλουτένη.

Με μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας το βράδυ, θα έχετε ένα θρεπτικό, νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά. Είναι το τέλειο γεύμα για να το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ και να το έχετε έτοιμο το πρωί.

Βρώμη Ψυγείου – Overnight Oats

Αυτή η βρώμη για το ψυγείο είναι κρεμώδης, γλυκιά, πεντανόστιμη και γεμάτη πρωτεΐνη, χωρίς να περιέχει πρωτεϊνική σκόνη. Είναι το ιδανικό γεύμα για να το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ και να το έχετε έτοιμο το πρωί.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος ψύξης: όλο το βράδυ
  • Διατροφή: Χωρίς γλουτένη

Υλικά για 4 μερίδες

  • 160 γρ. παραδοσιακής βρώμης (όχι στιγμιαίας)
  • 1/2 φλιτζάνι σπόρους chia
  • 711 ml γάλα (όποιο προτιμάτε)
  • 855 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (plain Greek yogurt)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σερβίρισμα: φρέσκα μούρα και μέλι προαιρετικά
Βρώμη ψυγείου
Credit: myeverydaytable.com

Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά βαζάκια, αν θέλετε μερίδες έτοιμες για σερβίρισμα, ανακατεύετε τη βρώμη, τους σπόρους chia, το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  • Το επόμενο πρωί, ανακατεύετε ξανά τη βρώμη, προσθέτετε από πάνω φρέσκα μούρα και αν θέλετε λίγη ποσότητα μελιού.

Αποθήκευση

Μπορείτε να διατηρήσετε τη βρώμη στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες. Αν και κάποιοι λένε πως διατηρείται και περισσότερο, προσωπικά προτιμώ να φτιάχνω φρέσκια δόση ώστε να μη μαλακώσει υπερβολικά η υφή της. Καλό είναι να μην προσθέσετε τα φρούτα από το βράδυ, γιατί χαλάνε πιο γρήγορα.

Λίγα λόγια για την Emily Dingmann

Με πτυχίο στη Διατροφή και πιστοποίηση ως Σύμβουλος Διαίσθητικής Διατροφής (Certified Intuitive Eating Counselor), η Emily προσεγγίζει τη διατροφή με έναν τρόπο που ενθαρρύνει μια υγιή σχέση με το φαγητό. Η φιλοσοφία της επικεντρώνεται στο να βοηθά τους ανθρώπους να απλοποιήσουν τα γεύματα, προσφέροντας νόστιμες επιλογές που θρέφουν το σώμα και την ψυχή, χωρίς το άγχος των αυστηρών περιορισμών.

Η διαιτολόγος Emily Dingmann
Credit: Headshot Photographs by Jessica Strobel

Το έργο της Emily έχει αναγνωριστεί ευρέως και έχει φιλοξενηθεί σε δημοφιλείς εκπομπές και εκδόσεις, όπως το Today Show, MSN, Self Magazine, Fitness Magazine, και άλλα. Η συνταγή της για τη βρώμη ψυγείου αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσέγγισής της: πρακτική, υγιεινή και απόλυτα απολαυστική.

Δείτε τη συνέντευξή της στο instyle.gr εδώ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα