Search
Close this search box.
Foodie Guide: Τα Must-Try στέκια για μοναδικές γευστικές εμπειρίες
Γυναίκα περιμένει να σερβιριστεί
Credit: 123RF

Από τη Γλυφάδα έως το Ναύπλιο, αυτά τα μαγαζιά συνδυάζουν την αγάπη για το καλό φαγητό, το κρασί και τη μουσική με έναν τρόπο που μετατρέπει την έξοδο σε πραγματική εμπειρία. Είτε αναζητάς το βινύλιο που θα γεμίσει τη μέρα σου, το κρασί που θα συνοδεύσει τις γεύσεις σου ή τις υπέροχες πίτες που σε περιμένουν, έχεις βρει τα ιδανικά μέρη.

Ανακάλυψε τον κόσμο των γεύσεων και της μουσικής, και αφέσου σε μία αξέχαστη περιήγηση από το πρωί έως το βράδυ

Hiccups – Πρόταση της Δήμητρας Παπαχρήστου, διευθύντριας του περιοδικού real taste & style

Είμαι fan του ποτού και της μουσικής και στο Κουκάκι, αυτή τη φιλόξενη και πολυσυλλεκτική γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, ανακάλυψα ένα μαγαζί που συνδυάζει και τα δύο. Οχι δεν πρόκειται για ένα ακόμα bar ή cafe αλλά μια εντελώς νέα ιδέα. Το Hiccups είναι ένα νέο concept store: συγχρόνως κάβα και δισκάδικο, απευθύνεται στους λάτρεις των βινυλίων, του κρασιού και των αποσταγμάτων γενικότερα (tip: προσφέρει υπέροχες ζεστές «γωνίες» εντός όπου αγοράζεις το μπουκάλι σου και το απολαμβάνεις επιτόπου).

Στεγάζεται σε έναν χαλαρό και φωτεινό χώρο, δίπλα ακριβώς από τον γνωστό πεζόδρομο του Γεωργίου Ολυμπίου, με την cozy αισθητική ενός προσιτού αλλά αισθητικά ευχάριστου industrial loft, γεμάτο με μουσικές, δίσκους βινυλίου, pick ups και φιάλες με απολαυστικά κρασιά, μπίρες και spirits.

Έζησα μια διαφορετική εμπειρία, αφού στη δισκοθήκη του που μεγαλώνει και ανανεώνεται συνεχώς -ήδη αποτελείται από 1.500 μοναδικούς τίτλους- βρήκα νέους και μεταχειρισμένους δίσκους από αγαπημένα είδη μουσικής και παράλληλα γνώρισα -και δοκίμασα πριν αγοράσω- ποτά από την εξαιρετική ποικιλία ελληνικών κρασιών με περισσότερες από 120 ετικέτες και «ψαγμένες» προτάσεις σε όλα τα είδη των αποσταγμάτων. Ανταλλαγή απόψεων για τα αποστάγματα και τη μουσική, μοίρασμα γνώσεων και εμπειριών, Sunday’s wine tastings από επιλεγμένους παραγωγούς, special spirits events, εκθέσεις ζωγραφικής και πολλά άλλα. Ανυπομονώ για τις ανακοινώσεις («Hiccups» Δημητρακοπούλου 106, Κουκάκι, Αθήνα, τηλ.: 213 0993524, Instagram @hiccups.koukaki).

3SIXTY Grill Dining – Πρόταση της Σίσσυ Νίκα, σύμβουλος γαστρονομίας

Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που στεγάζεται και το ξενοδοχείο «3sixty», ο Περικλής Μπελίτσος με τους συνεταίρους του έχουν δημιουργήσει το κορυφαίο «3SIXTY Grill dining», το αγαπημένο εστιατόριο των celebrities. Οι γευστικές ελληνικές δημιουργίες, με φρεσκάδα και χρώμα, είναι καμωμένες με φαντασία από τον chef Παναγιώτη Μπλέτσο. Η πρώτη ύλη εκλεκτή του τόπου τους.

Στο wine bar η συλλογή κρασιών του ελληνικού και του ευρωπαϊκού αμπελώνα εντυπωσιάζει όπως και τα premium ποτά. Όλα προέρχονται από τη διπλανή κάβα του Περικλή, μια από τις καλύτερες της Ελλάδας. Δοκίμασα σαγανάκι θαλασσινών με νιόκι και αυγοτάραχο, μπρουσκέτα ταραμά με γαύρο μαρινάτο και τρίμμα ελιάς, ψάρι πλακί και ανανά στο γκριλ με crumble αμυγδάλου και παγωτό. Όλα εξαιρετικά. Οι κρεατοφάγοι της παρέας ενθουσιάστηκαν με τα premium φιλέτα. Μπράβο σας («3SIXTY Grill dining», Ναύπλιο, τηλ.: 27525 00501, www. 3sixtyhotel.gr).

Μουζίλο – Πρόταση της Μαρίας Αρβανιτοπούλου, συντάκτριας του περιοδικού real taste & style

Το μικρό μαγαζί του Στέφανου, με καταγωγή από την Ευρυτανία, είναι μια έκπληξη στην περιοχή της Γλυφάδας και ειδικεύεται στις φρέσκες, παραδοσιακές και φυσικά χειροποίητες πίτες. Η πλειονότητα των υλικών που χρησιμοποιεί για τις πεντανόστιμες πίτες του, έρχονται κατευθείαν από το Καρπενήσι.

Το δε χοντρό και απολαυστικά τραγανό φύλλο, πλάθεται με αγνό αγουρέλαιο από την Κυλλήνη. Όλα όσα βγαίνουν από τον φούρνο του μαγαζιού, αξίζουν γευστικής δοκιμής. Προτείνουμε τη μουζιλιώτικη τυρόπιτα με φέτα, κατίκι και κατσικίσιο τυρί από το Καρπενήσι και μετά εσείς συνεχίζετε ανάλογα το γούστο σας στα υπόλοιπα γευστικά μονοπάτια («Μουζίλο», Δούσμανη 13, Γλυφάδα, τηλ.: 2112152772).

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα