Βόλτα στις γεύσεις: Tο γαστρονομικό μας σεργιάνι σε παλιά και νέα στέκια

Στο νέο μας ραντεβού, προσκαλούμε τους λάτρεις των ωραίων γεύσεων σε ένα ευχάριστο γαστρονομικό σεργιάνι. Μαζί θα ανακαλύπτουμε και θα αποκαλύπτουμε παλαιά και νέα στέκια που σέβονται την υψηλή τέχνη του καλού εδέσματος, όπως και τον πελάτη που τα επιλέγει. Αν είστε έτοιμοι, ας ξεκινήσουμε…

Σπιτικές γεύσεις

Για τους θιασώτες των παραδοσιακών ελληνικών πιάτων, τούτη η ταβέρνα στη Γλυφάδα είναι απλώς… ταμάμ. Τον χειμώνα βολεύεσαι στη φιλόξενη σάλα, το δε καλοκαίρι στην αυλή της και ανυπομονείς, σίγουρος για τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Είναι ενδεικτικό της ποιότητας της κουζίνας του μαγαζιού ότι τα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές «ακούγονται» αμέσως στον ουρανίσκο και όντως τέρπουν.

Καταπληκτική η σταβλίσια μπριζόλα, το εξαιρετικό κοκκινιστό μοσχαράκι λιώνει στο στόμα, υπέροχα και το γιουβετσάκι και τα χοιρινά φιλετάκια.

Φαίνεται πως όλα συναγωνίζονται σε νοστιμιά τους άπαικτους λαχανοντολμάδες, οι οποίοι βέβαια έχουν γίνει μεγάλο σουξέ. Το ζεστό ψωμάκι, η δικιά τους τυροκαυτερή, οι χειροποίητες τηγανητές πατάτες και τα άλλα μεζεδάκια μαζί δε και το καλό service κρατούν και αυτά με τη σειρά τους τον πήχυ της γαστρονομικής απόλαυσης ψηλά.

«Γουβετσάκια», Μωρέως 45 & Ιθώμης 20, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9648081

Σημείο αναφοράς

Βρίσκεται σε μια πανέμορφη και άκρως ατμοσφαιρική γειτονιά της πρωτεύουσας. Ως χώρος εστίασης, δε, διαθέτει ευρυχωρία, καθαριότητα και ζεστασιά λόγω της πλούσιας παρουσίας του ξύλου, αλλά και αρκετές γουστόζικες επιρροές από την ευρωπαϊκή σχολή διακόσμησης.

Ένα καλαίσθητο παραδοσιακό οίκημα στεγάζει την αξιέπαινη προσπάθεια του μαγαζιού που θα σας προσφέρει έναν σπουδαίο μονοποικιλιακό καφέ και άλλα πολλά θαυμάσια χαρμάνια και ροφήματα για να τα απολαύσετε κατά μόνας ενώ διαβάζετε το βιβλίο σας ή δουλεύετε στο laptop σας, αλλά και με ολόκληρη την παρέα σας κατά την πρόσχαρη έξοδό σας.

Το brunch που διατίθεται εδώ είναι αξιοπρεπέστατο, τα γλυκά επίσης και το καλό service του προσωπικού βοηθάει σημαντικά ώστε να περάσετε λίγο αυθεντικά χαλαρό χρόνο μέσα στο κέντρο μιας πολύβουης πόλης.

«The Underdog», Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ.: 213 0365393

Best place

Όσοι επισκέπτονται συχνά την Αιδηψό και τα λουτρά της σίγουρα το γνωρίζουν. Πρόκειται για ένα self service εστιατόριο πολύ κοντά στις θερμές πηγές και στις πασίγνωστες λουτρικές εγκαταστάσεις, που φημίζεται για τη μαμαδίστικη κουζίνα του και τις πολύ προσιτές τιμές του.

Η ποικιλία φαγητών είναι μεγάλη, οι μερίδες γενναιόδωρες και η ποιότητα εξαιρετική, με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και τα γεμιστά να δρέπουν ξεχωριστές δάφνες νοστιμιάς ανάμεσα στα πολλά -έτσι κι αλλιώς πεντανόστιμα- πιάτα.

Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και θα σας ξεναγήσει στις γεύσεις που προσφέρονται καθημερινά, ενώ το σημείο που θα καθίσετε για να απολαύσετε το γεύμα σας στον παραλιακό δρόμο πάνω ακριβώς στο κύμα, θα σας μαγέψει. Όμορφη γαστρονομική εμπειρία σε μια λουτρόπολη που κρατάει, ευτυχώς για όλους μας, πολλά στοιχεία από την παραδοσιακή γοητεία της και τη διακριτική αρχοντιά της.

«Captain Cook», Ποσειδώνος 8, Λουτρά Αιδηψού, τηλ.: 2226 023852

Γλυκιά εμπειρία

Αποπνέει εκείνη την αδιόρατα οικεία ατμόσφαιρα των παλιών συνοικιακών, κατά κανόνα δε οικογενειακών ζαχαροπλαστείων, που σου δίνουν τη σιγουριά ότι θα απολαύσεις ένα νόστιμο και προπαντός ποιοτικό γλυκό στη σωστή τιμή, πάντα με τη ζεστή, προσωπική και φιλική εξυπηρέτηση που τόσο μας έχει λείψει τα τελευταία -πολλά- χρόνια.

Τούρτες, γλυκά ταψιού, παγωτά, τσουρέκια, πάστες, πτι φουρ, κουραμπιέδες και μελομακάρονα και γενικά ό,τι μερακλίδικο βγαίνει από ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που ξέρει καλά και κυρίως σέβεται την τέχνη του, φτιάχνονται καθημερινά προς μεγάλη ικανοποίηση των πολλών και πιστών πελατών.

Το καλοβαλμένο κατάστημα αποτελεί μια γλυκιά νότα νοσταλγίας που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε είδους κοινωνική σας υποχρέωση, μιας και παράλληλα αναλαμβάνει με υπευθυνότητα πάρτι, γάμους, βαφτίσεις και όλα τα συναφή.

«Ο Μιχάλης», Αγνώστων Ηρώων 122 & Αγκυρας, Νέα Ιωνία, τηλ.: 210 2795920

Street food αλά ελληνικά

Από τα πετυχημένα μαγαζιά με εμπειρία δεκαετιών όπου εάν δοκιμάσεις τα καλούδια που φτιάχνει, αποκλείεται να μην ξαναπάς. Εδώ λοιπόν μιλάμε για διάσημες μπουγάτσες και για τις παραδοσιακές τυρόπιτες με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση από αληθινή φέτα, χωρίς τις περιττές λαδίλες ή τα άλλα δυσάρεστα για τους γευστικούς μας κάλυκες και το στομάχι μας.

Καθημερινά ξεφουρνίζουν ακόμη ωραίες τυρόπιτες κουρού, λουκανικόπιτες, σπανακόπιτες, πεϊνιρλί, πίτσες και άλλα πολλά ζυμαροειδή που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας βοηθήσουν να ξεγελάσετε την πείνα σας με έναν πιο ποιοτικό τρόπο.

Το κατάστημα είναι λιτό και αποπνέει καθαριότητα, η δε εξυπηρέτηση κοντεύει να είναι πιο γλυκιά από την μπουγάτσα του. Αξίζει για την ποιότητά του αλλά και για τις καλές του τιμές.

«Μπουγάτσα Παυλίδη», Πέτρου Ράλλη 168, Νίκαια, τηλ.: 210 4955540

Τυλιχτή… απόλαυση

Σίγουρα ξεχωριστό και αρκετά ψαγμένο το σουβλατζίδικο που άνοιξαν δύο καλές φίλες. Υπηρετεί μεν το εθνικό μας φαγητό, φροντίζει όμως και τις αγαπημένες πολίτικες γεύσεις όπως είναι η πίτα Καισαρείας με παστουρμά, το λαχματζούν με φρέσκο κιμά, το κεμπάπ, το ιτσλί κιοφτέ με κουκουνάρι, πλιγούρι και κύμινο κ.ά. Το τυλιχτό έχει πλούσια γεύση και αυθεντική νοστιμιά που άπαξ τη γευθείς, θα την αναζητήσεις ξανά και ξανά.

Εκτός από τον κλασικό χοιρινό γύρο προσφέρεται σουβλάκι με μοσχαρίσιο κρέας γάλακτος και λαχταριστό κεμπάπ που από την πρώτη μπουκιά φανερώνει τη μικρασιάτικη καταγωγή και την προσέγγιση του συγκεκριμένου μαγαζιού στις ανατολίτικες γεύσεις. Για όσους αποφεύγουν το κρέας, τα χορτοφαγικά πεντανόστιμα πιάτα που θα βρείτε εδώ ανταποκρίνονται άριστα στο επίπεδο της γαστρονομικής ευωχίας που αναμένει κάποιος από ένα… γκουρμέ σουβλατζίδικο.

«Το Ελληνικό Σουβλάκι», Διονύσου 19 & Ερμού, Μαρούσι, τηλ.: 211 1837242

Ιαπωνική τέχνη

Minimal διακόσμηση σε έναν μακρόστενο χώρο με συνδυασμούς ξύλου και λευκού μαρμάρου, μεγάλες τζαμαρίες, λεπτή αισθητική και αυθεντικές γεύσεις ιαπωνικής κουζίνας σε πιο μοντέρνα έκφανση. Αυτό είναι το μυστικό ενός μαγαζιού στην καρδιά της Αθήνας που έχει κερδίσει τη γευστική προτίμηση του κοινού που αρέσκεται στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Το πιάτο usuzukuri με λεπτές φέτες φαγκριού και σάλτσα λεμονιού εκφράζει την όξινη και καυτερή προτίμηση, ενώ το σπουδαίο ταρτάρ τόνου με τραγανό ρύζι και σάλτσα από χέλι, είναι αναμφισβήτητα μια άκρως ιδιαίτερη λιχουδιά για τον ουρανίσκο. Από κρεατικά, να δοκιμάσετε την spicy pancetta που σιγοψήνεται για 12 ώρες και σερβίρεται με πολύ πικάντικη σάλτσα με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Εξαιρετικά τα κοκτέιλ του καταστήματος και ευχάριστη η εξυπηρέτηση. Ενα στέκι πραγματικά ιδανικό για να εντρυφήσετε στα γευστικά μυστικά της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

«Gaku», Απόλλωνος 2, Αθήνα, τηλ.: 210 3230970

Πηγή: Περιοδικό real taste & style – Τεύχος Οκτωβρίου – Το περιοδικό κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα μαζί με τη Realnews

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα