Αν ψάχνετε έναν μοναδικό τρόπο να απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα, τότε αυτή η συνταγή για vegan μπέργκερ κολοκύθας θα σας ενθουσιάσει! Η κολοκύθα, με τη φυσική της γλυκύτητα και τη βελούδινη υφή της, αποτελεί την ιδανική βάση για να δημιουργήσετε ένα μπέργκερ που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παραδοσιακά. Σε αυτή τη συνταγή, συνδυάζουμε την κολοκύθα με αρωματικά μπαχαρικά, φυτικές πρωτεΐνες και λαχανικά, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ελαφρύ, χορταστικό και γεμάτο γεύση.
Είτε είστε vegan, είτε απλά αναζητάτε έναν πιο υγιεινό τρόπο να απολαύσετε το αγαπημένο σας μπέργκερ, αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση: από καθημερινά γεύματα μέχρι ειδικές στιγμές με φίλους και οικογένεια. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε με αυτό το δημιουργικό πιάτο που θα γίνει γρήγορα ένα από τα αγαπημένα σας! Ας δούμε πώς φτιάχνεται.”Μπέργκερ κολοκύθας“.
Από τη Νανά Γκαμπούρα, executive chef του εστιατορίου «Η Κουζίνα της Μαμάς Αννας»
Μπέργκερ κολοκύθας
Υλικά
- 400 γρ. γλυκοκολοκύθα βρασμένη και στραγγισμένη
- 300 γρ. φάβα βρασμένη και στραγγισμένη
- 200 γρ. ξερά φασόλια βρασμένα και στραγγισμένα
- 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 4 καρότα βρασμένα, τριμμένα και στραγγισμένα
- 200 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. μέντα αποξηραμένη
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 8 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4-6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπασίνα και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σημείωση: Αν το μείγμα μας είναι πολύ υγρό (αποτέλεσμα του ότι δεν έχουμε στραγγίξει πολύ καλά τα υλικά μας), προσθέτουμε κι άλλη τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250oC για 10 λεπτά.
Tip: Το υπέροχο με αυτή τη συνταγή είναι ότι τα μπιφτέκια μας μπορούν να φαγωθούν και χωρίς ψήσιμο αν αφαιρέσουμε το κορν φλάουρ.
Αυτήν και άλλες συνταγές vegan θα βρείτε στο real taste & style που κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Ιανουαρίου με την εφημερίδα Realnews.