Τρεις λαχταριστές γλυκές τάρτες για να ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους
Instagram @easygayoven

Ένα γλυκό είναι πάντα μια καλή ιδέα και ειδικά οι γλυκές τάρτες.

Το κρύο έχει ξεκινήσει να γίνεται όλο και πιο έντονο, κάνοντάς μας να αποζητάμε ένα ζεστό και λαχταριστό πιάτο. Τι καλύτερο από μια νόστιμη τάρτα με πλούσια γεύση; Ομολογούμε ότι αποτελεί ένα φαγητό που δεν θα βαρεθούμε ποτέ, καθώς είναι ιδανικό τόσο για το γιορτινό τραπέζι αλλά και για ένα καθημερινό σνακ. Κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί, καθώς το αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Σας συγκεντρώσαμε λοιπόν τρεις από τις αγαπημένες μας συνταγές για γλυκές τάρτες, οι οποίες θα σας ξετρελάνουν και αξίζει να τις δοκιμάσετε. Είναι τόσο γευστικές – που αποκλείεται να φάτε μόνο ένα κομμάτι. Τέλος, να σημειώσουμε ότι είναι ιδιαίτερα εύκολες και γρήγορες.

Τάρτα μήλου

Υλικά 

  • 650 γρ. φύλλο κουρού
  • 5 μήλα πράσινα
  • 4 μήλα κόκκινα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το μείγμα επικάλυψης

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1  κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 30 γρ. βρώμη

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 210οC στον αέρα. Σε αλευρωμένο πάγκο βάζετε τις 2 ζύμες τη μια πάνω στην άλλη. Τις ανοίγετε με ένα πλάστη σε ένα ορθογώνιο 45×30 εκ. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 40×25 εκ. το οποίο έχετε πρώτα στρώσει με λαδόκολλα. Γυρίζετε τη ζύμη που εξέχει προς τα μέσα και το τοποθετείτε για λίγο στο ψυγείο.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες. Τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Αδειάζετε το μείγμα με τα μήλα πάνω στη ζύμη και το ξανά τοποθετείτε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το μείγμα και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι σπάζοντας το βούτυρο. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τα μήλα και το ψήνετε για 35-40 λεπτά.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweet Kitchen Cooking (@sweetkitchencooking)

Τάρτα λεμόνι πραλίνα

Υλικά 

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 2 κρόκους
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κρόκους
  • χυμό λεμονιού, από 2-3 λεμόνια
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τα φουντούκια, μέχρι να γίνουν τρίμμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Βάζετε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 28εκ. και απλώνετε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας. Ύστερα τοποθετείστε την τάρτα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.

Χτυπάτε καλά με ένα σύρμα χειρός το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε τους κρόκους και αφαιρείτε τη βάση από το ψυγείο. Με δύο κουτάλια σχηματίζετε μπουκίτσες από την πραλίνα και τις βάζετε στη βάση της τάρτας διάσπαρτα. Ρίχνετε ανάμεσα από την πραλίνα τη γέμισή. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 160ο C και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Αφότου ψηθεί, αφήνετε στην άκρη για 2-3 ώρες.

Τάρτα με φρούτα του δάσους

Υλικά 

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. νερό
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 1 κρόκο, για άλειμμα
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για τη γέμιση

  • 900 γρ. passion fruit(s), του δάσους, κατεψυγμένα, αποψυγμένα και σουρωμένα
  • 150-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το γλάσο

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.σ. χυμό passion fruit

Εκτέλεση 

Βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάτε μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώνετε την ένταση και ρίχνετε μέσα ένα αυγό. Προσθέτετε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλείφετε με βούτυρο και αλεύρι μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή και αφήνετε στην άκρη.

Παίρνετε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάζετε το ζυμάρι ανάμεσα τους, αφότου έχετε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίγετε σιγά σιγά το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα φρούτα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Στρώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα και τρυπάτε με ένα πιρούνι τον πάτο της. Από πάνω βάζετε τη γέμιση. Ψήνετε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατέψτε την άχνη με τον χυμό των φρούτων. Διακοσμήστε το γλυκό απλώνοντας το γλάσο από πάνω.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη haley d williams (@ifyougiveablondeakitchen)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα