Το εστιατόριο «Ornos» στο Σαν Φρανσίσκο θυμίζει Μύκονο

O Αμερικανός celebrity chef Michael Mina εγκαινίασε πρόσφατα το νεότερο εστιατόριό του στο Σαν Φρανσίσκο, το «Ornos», αποτέλεσμα σύμπραξης με τους chefs Νίκο Γεωργούση και Girair Goumroian.

Στόχος του «να νιώσουν οι επισκέπτες ότι μεταφέρονται στην παραλία του Ορνού στη Μύκονο, μέσω της φωτεινής αισθητικής, των απλών αλλά γεμάτων γεύση ελληνικών πιάτων, και το ζεστό όσο και χαλαρό μεσογειακό στιλ εξυπηρέτησης».

Το μενού του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσαν οι chefs Γεωργούσης και Goumroian. Πρωταγωνιστές είναι τα φρέσκα ψάρια, όπως τσιπούρα, φαγκρί, γλώσσα και λαβράκι.

Ένας σομελιέ… ψαριών (fish sommelier τον αποκαλούν) αναλαμβάνει να συστήσει τα διαθέσιμα ψάρια στους πελάτες, φέρνοντας δείγμα στο τραπέζι τους με καροτσάκι, προκειμένου να τους βοηθήσει να κάνουν την επιλογή τους, αλλά και να τους προτείνει εναλλακτικούς τρόπους, πέρα από ψητά στη σχάρα, με τους οποίους μπορούν να τα απολαύσουν.

Από εκεί και πέρα, στο μενού μπορεί να βρει κανείς, μεταξύ άλλων, σαλάτα «σπανακόπιτα», αχινό με λεμόνι και σχοινόπρασο, τόνο μαρινάτο, αχνιστά μύδια, αλλά και μοσχαρίσια γλυκάδια, μουσακά με άγρια μανιτάρια, παραδοσιακά αρνίσια παϊδάκια, καθώς και ελληνικά αποστάγματα, κρασιά και εμπνευσμένα κοκτέιλ.

To άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα