Τα καλά της μπίρας – Τι έδειξε τελευταία έρευνα
Still Life with a draft beer by the glass.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry», η κατανάλωση μίας μπίρας lager την ημέρα, με ή χωρίς αλκοόλ, μπορεί να έχει για τους άνδρες ένα συγκεκριμένο όφελος: αυξάνει την ποικιλία μικροβίων στο έντερο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων παθήσεων.

Πορτογάλοι ερευνητές χώρισαν σε δύο τυχαία γκρουπ 19 υγιείς ενήλικους άνδρες, οι οποίοι επί τέσσερις εβδομάδες έπιναν κάθε βράδυ μαζί με το δείπνο τους 330 ml μπίρας lager, οι μισοί με αλκοόλ και οι άλλοι μισοί άνευ. Στο τέλος της περιόδου μελέτης, και οι δύο ομάδες είχαν μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλομορφία στο μικροβίωμα του εντέρου τους και υψηλότερα επίπεδα αλκαλικής φωσφατάσης στα κόπρανα, υποδεικνύοντας μια βελτίωση της εντερικής τους υγείας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν υπάρχουν περισσότεροι τύποι βακτηρίων στο έντερο, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Η δε μπίρα περιέχει ενώσεις, όπως πολυφαινόλες, καθώς και μικροοργανισμούς από τη ζύμωσή της, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ποικιλία των μικροβίων του εντέρου.

Πηγή: real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα