Υπάρχουν εκείνες οι μέρες που θες να φτιάξεις κάτι γλυκό, εντυπωσιακό και λίγο… αμαρτωλό, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις ιδιαίτερες τεχνικές ή εξοπλισμό. Το σημερινό γλυκό είναι ακριβώς αυτό! Μια σοκολατένια δημιουργία με καραμέλα, φιστίκια και ανάλαφρη mousse υφή, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο crunchy και το creamy.
Ιδανικό για απογευματινό καφέ με τις φίλες, για τραπέζι ή απλώς για εκείνες τις στιγμές που θέλεις να κακομάθεις τον εαυτό σου. Επιπλέον, έχει μερικά υλικά με ενδιαφέρον διατροφικό προφίλ που -ναι-μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω από γεύση.
Διατροφικές πληροφορίες για τα υλικά
- Φιστίκια: πλούσια σε καλά λιπαρά (μονοακόρεστα), πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο και αντιοξειδωτικά.
- Σοκολάτα γάλακτος & κουβερτούρα: πηγή πολυφαινολών με αντιοξειδωτική δράση, αλλά και πλούσιες σε θερμίδες – γι’ αυτό και ιδανικές για απολαυστική απόλαυση με μέτρο.
- Cream cheese: περιέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, αλλά αρκετά λιπαρά. Εδώ χαρίζει creaminess και body στη mousse.
- Ζελατίνη: πηγή κολλαγόνου, συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων και του δέρματος.
- Κακάο: πλούσιο σε φλαβονοειδή, που έχουν ευεργετική δράση στην καρδιαγγειακή υγεία.
Τι λέτε είστε έτοιμες να απογειώσετε τις γευστικές σας στιγμές; Ακολουθείστε τα βήματα της συνταγής παρακολουθήστε το βίντεο και ελέγξτε τις φωτογραφίες. Καλή επιτυχία!
Σοκολατένιος πειρασμός με καραμέλα και φιστίκια
Υλικά
Για τη σοκολάτα με φιστίκια
- 1,5 λίτρο νερό (παγωμένο στην κατάψυξη)
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ. ψημένα φιστίκια
Για την καραμέλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 150 ml κρέμα γάλακτος
Για το σοκολατένιο sponge cake
- 2 αυγά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 20 ml φυτικό λάδι
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. κακάο
- 1 κ.γλ. baking powder
Για τη mousse
- 400 γρ. cream cheese
- 150 γρ. ζάχαρη
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 24 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 100 ml νερό
Tρόπος παρασκευής
Γεμίζουμε τη φόρμα ενός κέικ με νερό και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, αφού αφήσουμε μέσα δύο κουτάλια ώστε όταν παγώσει το νερό μέσα στη φόρμα να μπορέσουμε να το βλάλουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε τα φιστίκια. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στη φόρμα μας την παγωμένη και το αφήνουμε να σφίξει. Έτσι έχουμε αποκτήσει τη φόρμα μας όλη από σοκολάτα.

Σε κατσαρόλα φτιάχνουμε την καραμέλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα.
Σε μπολ φτιάχνουμε το σοκολατένιο κέικ: χτυπάμε αυγά και ζάχαρη, προσθέτουμε λάδι, αλεύρι, κακάο και baking powder.

Χτυπάμε το cream cheese με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε ζελατίνη διαλυμένη στο νερό και ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Στήνουμε το γλυκό σε στρώσεις: σοκολάτα με φιστίκια, καραμέλα, mousse και το κέικ. Παγώνουμε και σερβίρουμε.

Ένα γλυκό για τις μέρες που θες να κακομάθεις τον εαυτό σου, με υλικά που δίνουν όχι μόνο γεύση, αλλά και ενδιαφέρουσες διατροφικές ιδιότητες. Απόλαυσέ το χωρίς τύψεις, γιατί η γλυκιά ζωή θέλει και τις αμαρτίες της — ειδικά όταν τις έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου!
