Search
Close this search box.
Συνταγή της ημέρας: Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός σε 30 λεπτά
Credit: 123rf.com

Τα Χριστούγεννα κοντοζυγώνουν και οι νοικοκυρές προετοιμάζονται για τα εορταστικά τραπέζια θέλοντας να προσφέρουν στους καλεσμένους τους ξεχωριστές γευστικές επιλογές. Και φυσικά το κάθε γεύμα ή και δείπνο ολοκληρώνεται με ένα απολαυστικό γλυκό. Η σεφ με αστέρι Michelin και ανακηρυγμένη καλύτερη pastry chef στον κόσμο το 2023, Nina Métayer, καθοδηγεί τις οικοδέσποινες ή και τους οικοδεσπότες για να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό, εορταστικό κορμό από αχλάδια και σοκολάτα, έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά, ώστε να γλυτώσουν χρόνο και άγχος.

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των καραμελωμένων αχλαδιών με την πλούσια γεύση μιας γκανάς από μαύρη σοκολάτα. Η ιδέα είναι απλή, όπως επισημαίνει το Gala.fr: Να αποδείξει ότι ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό μπορεί να είναι εντυπωσιακό, νόστιμο και προσιτό, ακόμη και για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο. Η παρασκευή του βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία: Ένα μαλακό μπισκότο, καραμελωμένα αχλάδια για μια φρουτώδη νότα και μια ελαφριά και αφράτη γκανάς. Συνδυάζοντας αυτά τα στρώματα, δημιουργείται ένα κομψό και γευστικό κέικ, ιδανικό για να ολοκληρώσει ένα παραδοσιακό γιορτινό δείπνο, χωρίς να χρειαστεί να περάσετε ώρες στην κουζίνα.

Πώς να φτιάξετε τον γιορτινό κορμό αχλάδι-σοκολάτα

Γκανάς σοκολάτας

  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 25 γρ. πλήρες γάλα
  • 0,55 γρ. ψιλό αλάτι
  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα 72%
  • 165 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Μπισκότο κακάο

  • 7,5 γρ. πλήρες γάλα
  • 25 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 35 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ολόκληρα αυγά
  • 40 γρ. υγρό κρόκο αυγού
  • 77,5 γρ. ασπράδια αβγών
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόνη κακάο

Καραμελωμένο αχλάδι (κονφί)

  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. μέλι
  • ½ λεμόνι
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 2 φρέσκα αχλάδια
  • 30 γρ. βούτυρο Γαλλίας
  • 2 πρέζες ανθό αλατιού

Μόλις συγκεντρώσετε όλα τα υλικά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Την προηγούμενη μέρα, ξεκινήστε με την γκανάς: Ζεστάνετε 220 γρ. κρέμα γάλακτος και ρίξτε τη σταδιακά πάνω στη σπασμένη σε κομμάτια μαύρη σοκολάτα. Χτυπήστε με μίξερ, προσθέστε 165 γρ. κρύας κρέμας και αφήστε να κρυσταλλώσει στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  2. Ετοιμάστε το μπισκότο κακάο: Λιώστε το βούτυρο με το γάλα, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο, και στη συνέχεια ενσωματώστε τα αυγά και τους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα και προσθέστε τα απαλά στο μείγμα. Απλώστε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήστε για 5 λεπτά στους 185°C.
  3. Ετοιμάστε το κονφί αχλαδιού: Φτιάξτε καραμέλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, προσθέστε τα αχλάδια κομμένα σε κύβους, το μέλι, το λεμόνι και τη ζελατίνη που έχετε προηγουμένως μουλιάσει. Αφήστε να κρυώσει.
  4. Συναρμολόγηση: Αναποδογυρίστε και κόψτε το μπισκότο σε ορθογώνιο σχήμα, απλώστε το κονφί αχλαδιού στο ένα τρίτο του μπισκότου και τυλίξτε προσεκτικά.
  5. Τελικό φινίρισμα: Καλύψτε τον κορμό με την γκανάς με τη βοήθεια κορνέ, δημιουργήστε γραμμές σε όλο το πλάτος και τα πλάγια, πασπαλίστε με κακάο και τοποθετήστε λίγες φέτες αχλαδιού στην κορυφή.

Σε μόλις 30 λεπτά έχετε ένα γιορτινό, εκλεπτυσμένο και λαχταριστό κέικ-κορμό, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα