Αν αναζητάτε ένα γλυκό σνακ που να συνδυάζει υγιεινά υλικά, υπέροχη γεύση και την απόλυτη απόλαυση της σοκολάτας, τότε αυτά τα vegan μπισκότα με βρώμη και σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή! Τραγανά εξωτερικά, αφράτα εσωτερικά και γεμάτα αρωματικές νότες από βανίλια, κανέλα και μοσχοκάρυδο, υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Η βρώμη χαρίζει στα μπισκότα μια θρεπτική πινελιά, προσφέροντας φυτικές ίνες και ενέργεια, ενώ η κουβερτούρα δημιουργεί λαχταριστές εκρήξεις σοκολατένιας γεύσης σε κάθε μπουκιά. Το έλαιο καρύδας αντικαθιστά το βούτυρο, χαρίζοντας μια απαλή υφή, ενώ η μαγιά προσδίδει μια ιδιαίτερη ελαφρότητα στη ζύμη.
Αυτή η συνταγή δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, αλλά και για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά μπισκότα. Επιπλέον, είναι εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση, καθιστώντας τη τέλεια επιλογή για σνακ στο σπίτι, στο γραφείο ή ακόμα και ως ένα γλυκό δώρο για φίλους και οικογένεια.
Η Νανά Γκαμπούρα πολυβραβευμένη chef, με εξειδίκευση στη μοναστηριακή κουζίνα και στη vegan διατροφή, δημιουργεί στο εστιατόριό της «Στην κουζίνα της μαμάς Αννας» στα Σέρβια Κοζάνης, γεύσεις ονειρικές με φρεσκάδα και άρωμα ξεχωριστό. Σήμερα μας προτείνει τα νόστιμα μπισκότα βρώμης. Ακολουθήστε τα απλά βήματα της συνταγής και ετοιμάστε μια παρτίδα από αυτά τα απολαυστικά μπισκότα, που θα γίνουν αμέσως αγαπημένα σας!

Mπισκότα με Βρώμη & Σοκολάτα
Υλικά – Για περίπου 40 μπισκότα
- 250 γρ. έλαιο καρύδας
- 350 γρ. καστανή ζάχαρη
- 35 γρ. μαγιά
- 1/6 κ.γ. αμμωνία
- 20 ml εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γ. σόδα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 50 ml χυμό μήλου
- 350 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. βρώμη
- 100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

Τρόπος παρασκευής
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με τη μισή ζάχαρη και 50 ml χλιαρό νερό ώστε να ενεργοποιηθεί.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το έλαιο καρύδας με την υπόλοιπη ζάχαρη, τον χυμό, την αμμωνία, τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε κανάτα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ τη βρώμη με 100 ml χλιαρό νερό και στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πατώντας με το χέρι μας συνέχεια ώστε να φύγει το νερό. Σημείωση: Τον πολτό βρώμης πρέπει να τον κάνουμε εκείνη τη στιγμή που θα τον χρησιμοποιήσουμε, γιατί σφίγγει πολύ και διαφορετικά δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στα μπισκότα μας.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τον πολτό βρώμης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε στον κάδο το μείγμα της μαγιάς, προσθέτουμε το αλεύρι και την κουβερτούρα και ζυμώνουμε με τον γάντζο ελαφρά για 5 λεπτά.
- Φτιάχνουμε μπαλάκια από το μείγμα και τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά.
