Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Σπετσοφάι βουνίσιο – Μια πικάντικη ρουστίκ γεύση
Συνταγή - Σπετσοφάι βουνίσιο - Με λουκάνικα
Credit: real taste & style / Σίσσυ Νίκα

Μια γευστική δημιουργία πανεύκολη που πλημμυρίζει νοστιμιά και ταιριάζει απόλυτα στο εορταστικό mood του Δεκεμβρίου.

Οι διάφορες πιπεριές και ένα λουκάνικο εξαιρετικής ποιότητας με πράσο ή πορτοκάλι διασφαλίζουν μια νοστιμιά που δένει με κόκκινο κρασί και καλή παρέα.

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, chef Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κέρατο, κομμένες σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί τσαλαφούτι ΠΟΠ ή κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 παξιμάδι, τριμμένο
Λουκάνικα σε καλάθια προς πώληση
Credit: 123RF

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση μαντεμένιο με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και να πάρουν 2 βράσεις ανακατεύοντας δύο φορές.
  • Μεταφέρουμε το λουκάνικα και όλο το υλικό του τηγανιού σε μαντεμένιο ταψάκι και πασπαλίζουμε με το τυρί, τα ψίχουλα παξιμαδιού, τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράζουμε το τσαλαφούτι σε 4 μεριές.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας στο τραπέζι με το μαντεμένιο σκεύος.
  • Γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα